često nagraditi sa rezultatom iznad očekivanja, no ipak vremenom što se više koriste
polako uviđaš kolika su ograničenja. Naravno tu dolazimo do momenta da li želimo imati
samo strogo namjensku audio komponentu koja treba da se čuje ili audio komponentu visoko
vjerne reprodukcije. Ako je dovoljno prvo navedeno, svi će se veseliti sa ovim projektom, u to sam siguran.
Iz iskustva mene i dalje najviše veseli mali radio koji sam radio za balkon, sa dvije lampe u ljetnim periodima
uz čašu crnog vina…. Radi se o audio uređaju, ali ne i o hifiju i zbog toga me boli dupe.
Pogledao sam malo karakteristike ovog Vifa drivera i za 20 dolara koliko se traži za isti (nadam se da sam dobro vidio tj. da nije puno skuplji)
mogu reći da je prava mala bombona. Što se tiče bass područja, nemojmo se zavaravati, to je nedostižno
za ovaj driver i ono što izlazi iz otvora vrlo je upitno koliko se može smatrati bassem.
Ono gdje bi ja ovaj driver aplicirao je svakako line array i to 8 komada
po svakoj strani, uz 8-kanalno digitalno pojačalo u svakom stupu
(2 x 4 kanala po par watta po kanalu se nabavi za super male novce), tj. izbjegao bi bilo kakvo spajanje
drivera u seriju, jer se to na kraju ipak pokazalo loše. Eventualno dva u seriju pa provući sve sa 4 kanalnim
pojačalom, no danas se kitovi D klase nađu za par dolara, razlika u cijeni bila bi minimalna.
Eto tako ja razmišljam, to je nešto što bi me svakako malo mrdnulo iz moje relativne diy monotonije, a rezultat
bi bio siguran sam izniman sudeći po karakteristikama drivera, a uspjeh dodatno jamči i sama linee array topologija.
Trošak projekta ako sam dobro vidio cijenu drivera bio bi
oko 400 dolara. Istini za volju opet bi došao do problema kako riješiti bass područje, no lakše bi sve to sašio
nego sa ESl-ima. Frend Karlo upravo razvija bass sekcije, šteta što ne piše na forumu o tomu, no radi se o pravim sub bass monstrumima.
U svakom slučaju sve moje čestitke na volji, meni malo nedostaju ovih "ho-ruk" tj. brzinski projekti, sve mi se zakomplicira
pa traje mjesecima tj. godinama, malo frustira što je je