Prvo par tehnikalija o samom stroju... evo slike

Uredjaj je inace nabavljen u USA, jer je u EU vrlo rijedak. No imam jednu i zanimljivost, postoji i jedan primjerak u Splitu kod jednog starijeg gospodina, kojeg sam kumio i molio da ga proda, ali covjek je cak i jedno vrijeme se kolebao, ali ipak odlucio ga ne prodavato ga...
Dakle evo ovako je stigao...

I normalno, odmah sam pristupio provjeri da vidim u kakvom je stanju, jer kupovati ovakav uredjaj preko Atlantika na nevidjeno je veliki rizik, no to je jedini nacin za nabaviti ovakvu zvijerku...

I bogme... odusevilo me je stanje tuner preamp dijela, prednja ploca zaista MINT, fantasticno ocuvana, nigdje ogrebotina, aluminijska dugmad doduse lagano prljava, ali bez ostecenja i frizeva... unutrasnost i bez najmanjih tragova korozije, doduse dosta prasnjava, ali to je i za ocekivati... uvidjam da uredjaj nije popravljan niti je ista na njemu "kemijano"... uf osjecao sam se vrlo zadovoljno.
Ajd sad da pogledam izlazni dio receivera...

vec vidim na mrezici laganu koroziju, ali kazem sebi, pa ajd nije strasno....
No kada sam je skinuo, ima sam sta viditi

uzas!!!

i prodavac se cudio kako mu jedan kanal ne radi

Nakon pocetnog shocka, trebalo je zaista smogniti snage, i prihvatiti tuznu istinu, te potruditi se da ga se vrati nazad u zivot. Ali i sad kada se sjetim tog dana, ko da su mi sve ladje potonule....