Dotični ima jedan veliki problem...
Netko je na njemu napravio "tweak"...
Odnosno, znam tko, ali isti nije dostojan da se njegovo ime pojavi na netu...
Izvaditi kompletan driver board, zamijeniti ga s dvije male pločice sa operacionim pojačalima i šakom tranzistora, otpora i dioda, uz to naravno i izlazne tranzistore...
"Pocvikati" i reroutati ožičenje, te kao šlag na kraju obrisati oznake brusnim papirom na svim poluvodičima i staviti nekoliko naljepnica "Modified by .... " !!!!!
Naravno da sam kontaktirao ilimzna i Kale-ta i u principu je jedino riješenje precrtati shemu i pločicu i napraviti sve nanovo...
Da li se isplati ne znam, sigurno ne, ali mi je šteta gledati taj ojačevalnik neispravan ili ga (ne daj Bože) razbiti u dijelove...
Problem su naravno poluvodiči...
Pa zato ova tema...
U ono nekoliko PM-ova s ilimznom, riješenje je staviti moderne inačice dotičnih...
Eh sad, koje ?
Evo sheme :
I evo kako izgleda original pločica :

I parts list...

Malo sam istraživao po ovim našim trgovinama i po farnellu i koliko sam vidio, sve je u principu problem...
Ajde, zenerice i "obične" diode se i nađu, ali D1,2,3,4,15,16, što s njima ? Ja se s istima nisam ni susreo, tako da ne znam ni prema datasheetu odabrati zamjene

Izlazni tranzistori su NMC1012 x 4 kom i NMA1012 x 4 kom...
Tu je i thread o zamjenama...
http://www.audiokarma.org/forums/archiv ... 20187.html
Slušam eventualne prijedloge i savjete...
Svi su dobrodošli...
Napominjem...
Nije cilj vratiti amp u originalno stanje, jer je to nemoguće s obzirom što je na njemu "napravljeno"...
Ali, ako ga se može dovesti u kakvo takvo stanje, zašto ne ?