Skinul san mu dobro vidljivu shemu sa radiomuseum.org
To po samoj shemi nije OTL (mada je topologija zaista izvedena iz Philipsovog OTLa sa dvi EL96 za pogon 800-omskih zvucnika. Sad, da li je bilo vise verzija pa je u nekoj predvidjen i za OTL rad, zaista ne znam (Edisone, ajd molin te stavi link na taj manual koji si navel ako ga imas).
Uglavnom, po ovoj shemi i podacima koje su dali to i ima preko 12W snage koju postize zahvaljujuci vecem naponu napajanja i izlaznom trafu. kako je i Dacho navel da ima tu snagu onda sam sklon virovat da je ova shema koju sam skinul prava (a taj Philipsov 800-omski OTL inace i po datasheetu od EL86 postize do 6W).
Sam spoj izlaznog trafa je vrlo neuobicajen i nije ga ni najmanje lako analizirat, pogotovo ni lako bez potpunih podataka o trafu ali su Philipsovi inzenjeri siguro imali razloga zac su ga tako izveli. U svakom slucaju, detaljna mjerenja na tom ampu bi bila izuzetno zanimljiva i mozda bi rodila i neke ideje.
Da stvar bude zanimljivija, to je kompletan amp od phono ulaza do izlaza za zvucnik (ca bi se danas reklo, integrirani amp

). Cijevi koje se koriste za sve te stupnjeve su klasika iz tog doba, EF86 i ECC83. I mada bi zamjena tih cijevi nekim drugima donila poboljsanja u puno aspekata, misljenja sam da ovi amp triba samo refreshat i vratit ga u puni zivot bez ikakvih izmjena koncepcije i topologije.
A refresh tih stvari nije problematican i uglavnom se svodi na zamjenu cijevi i elektrolita. Mada ima jos nekih stvari koje je jako pozeljno prekontrolirat, prvenstveno vezne kondenzatore izmedju anoda i resetki jer neki od njih (s obzirom na godine nije ni cudo) znaju malo curit a to je dovoljno da se prilicno promine radne tocke
Dacho, ovo kako si navel da je zvuk pomalo "zatvoren" je najvirovatnije rezultat kombinacije ovih navedenih faktora a to je sve rjesivo. I bila bi velika steta da se ta lipotica ne vrati u puni zivot