Kod moga riječ je, da ljevi kanal ne radi. Najprvo zapaženi su drugi izlazni tranzistori na ovom kanalu. Vidi se zamijene na L kanalu za Motorole, koje su veoma spore (samo 1MHz).

Po nekoliko sati iztraživanja, šta sve ne radi, ugotovljeno je, da su ovi elementovi zanič.

Več sam mnogo prečitao na Audiokarmi za izlazne tranzistore, koji bi bili pravi za zamijenu, ali svi pravi vrlo težko se dobiju. Tako imam i ja probleme. Na Farnellu još imajo PNP-je, ali nema više NPN-ja, ni u drugim svijetskim ponudnika elektro komponenta. Na Audiokarmi neki preporučuju zamijenu za originalne sa MJ21193/94, ali nisu tako brzi (samo 4MHz), kao najbolji STmicro nadomestak za originale, 25 MHz.
Moj prvi korak bi bio urediti ovaj uređaj, da radi, a drugi nekoliko obaveznih zamijena kondenzatora. Naravno tako daleko i u detajle kao ilimzn neču se puštati.
Da li ima ko od vas Sansui stručkota neke preporuke za najbolju zamjenu. Ako ima ko neki ostanak TO-3 tranzistora za AU-919, bio bi vrlo hvaležan. Naravno ostaje mi još upgrade na TO-3P verziju. U tom primeru zanima me, da li je trebo još koje druge komponente zamijeniti zbog toga upgreda.
Ako bi bili problemi sa tranzistorima previše za mene, onda bih bio ovu "kutiju" primoran prodati, jer ne treba mi toliko snage. Znam, čuje se ludo, zato tražim vašu pomoč.
Pozdrav iz Slovenije.