Nema potrebe za imresijama

Danas uglavnom dosadan dio posla.
Nastavak čisšćenja, šmirglanja i kitanja preostalih dijelova.
Taj posao je uvijek "najmanje vrijedan" i dosadan, ali o njemu jako ovisi krajnji rezultat.
Danas sam prelakirao pripremljene dijelove s prvim slojem boje.
Mogao sam još jedan, ali nekako je praksa pokazala da je lak čvršći kada se ostavi da se prije toga posve osuši.
Osim toga, još su uvijek moguće sitnije intervencije.
Lakiranje je najosjetljivija faza i tu treba biti jako strpljiv.
Pogotovo s uvaljivanjem papaka na tek lakiranu površinu s namjerom provjere je li boja već suha
Tu najčešle ostane krasan reljefni otisak prsta koji je sada već malo teže sanirati.
Zato, živce na hozentregere, ostavite dijelove da se suše - jednostavno zaboravite na njih bar 5-6 sati.
Mislim da će Dean tu imati štogod za reči

Dijelovi na slici su samo lagano prislonjeni jedni uz druge, tek toliko da se stekne neki dojam kako će to izgledati.

Boje na slici nisu potpuno vjerne.
U originalu lagano vuku na plavkasto, dok su ovdje na slici nekako više sive. Sve ovisi o monitoru koji imate, pa to i nije neka referenca.
Boju je majstor testirao vrlo pažljivo (na unutarnjim dijelovima gdje originalna još nije "abšisala" tako da sam s njom posve zadovoljan.
Obje je "spakirao" u sprej kartuše tako da se ne moram zafrkavati s kompresorima i raspršivačima (treba sve to pronaći, izvući van, očistiti spremiti... - i tako nekoliko puta

).
Vidjeti ćemo kada sve bude gotovo, ali već sada djeluje prilično dobro.

.