RIZ 634UKV

Re: RIZ 634UKV

PostPostao/la sstrsat » 23 vel 2012, 22:20

Klokan je napisao/la:A sada mi treba raspored cijevi jer na nekoliko cijevi nemam oznaka i ne znam koja je koja, a dok oni naponi koje sam dao gore ne odgovaraju znaci da raspored nije kao sto ste naveli gore.

Sinko, nisan primitil da ti je netko ovdi napisal raspored lampi. A za to ca si ti falil lampu na kojoj si mjeril nije ti niki kriv.

Ekipa, kako tih RIZ634 ima dosta, ajde neka netko pogleda i javi mu raspored lampi jer cemo na kraju svi bit krivi ako su neke ispremjesane. A zasad bi bilo previse da trazimo da po elektricnoj shemi definira pozicije lampi.
A ti Klokane, prvo nabavi taj izopropil alkohol o dobro njime ocisti ono ca ti je receno.
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la Klokan » 23 vel 2012, 22:31

sstrsat je napisao/la:
Klokan je napisao/la:A sada mi treba raspored cijevi jer na nekoliko cijevi nemam oznaka i ne znam koja je koja, a dok oni naponi koje sam dao gore ne odgovaraju znaci da raspored nije kao sto ste naveli gore.

Sinko, nisan primitil da ti je netko ovdi napisal raspored lampi. A za to ca si ti falil lampu na kojoj si mjeril nije ti niki kriv.

Ekipa, kako tih RIZ634 ima dosta, ajde neka netko pogleda i javi mu raspored lampi jer cemo na kraju svi bit krivi ako su neke ispremjesane. A zasad bi bilo previse da trazimo da po elektricnoj shemi definira pozicije lampi.
A ti Klokane, prvo nabavi taj izopropil alkohol o dobro njime ocisti ono ca ti je receno.

Nisam ja nikoga krivio sto sam ja fulao cijev niti sam imao namjeru, ja sam kriv i niko drugi.
A kada sam spomenuo da je netko rekao raspored mislio sam na ovo:

sstrsat je napisao/la:
Klokan je napisao/la:Raspored cijevi dali znas?

Koji raspored?? Na shemi imas kako su rasporedjene u tom radiju ako si na to mislil...

I ja sam se vodio po redosljedu lampi kako su gore na vrhu nacrtane.
Ali to je manje bitno. Sutra cu ako budem imao vremena probati identificirati lampe po okolnim elementima, ako nitko ne napise raspored naravno.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Real Radios Glow in the Dark!
Klokan

PostPostao/la Klokan » 05 ožu 2012, 19:57

Dao mi je tubeman raspored (hvala jos jednom!!) i utvrdio sam da su ECH 81 i EF 89 izasle iz podnoija i zamjenile se za mjesta (neko je gadno sarafo po radiu -.- ) vratio sam ih na njihova mjesta i izvrsio mjerenje pa evo i rezultata
slika.

Kod ECH 81 pin 1 je bio slucaj da je vezan za gnd sa 5 nF kondom ali mi je ohmmetar i prije i poslje konda pokazivao da je pin 1 na GND pa sam ja vodjen mislju da je on probio zamjenio kond sa drugim i opet je isto pa valda tako mora biti :? .
----------------------------------------------------------------------------------------------
Klokan

PostPostao/la sstrsat » 05 ožu 2012, 21:22

Pin 1 od ECH81 ti nikako ne moze bit na masi, na tom pinu su druga i cetvrta resetka koje moraju bit na + naponu da bi ta sekcija cijevi uopce radila. Imas negdi kratki spoj tog pina i mase, mozdsa u samoj cijevi a mozda i u podnozju. Odvoji ponovo kondenzator i izvadi ECH81 pa mjeri.
Dalje ce ti netko drugi pomagat jer mene ce u iducih misec dana bit malo na forumu. Tubeman, ilimzn, harkonen, Davorin, bepo....i jos puno drugih, ne fali ljudi koji znaju
Iako si bil prilicno bezobrazan, ipak ne zelimo odbacit nekog tako mladog i zelimo virovat da si izvukal odredjene poduke iz onh nekoliko dobronamjernih postova unatrag par dana. Zato ako budes pametan i slusal ca ti stariji i iskusniji budu govorili, na vracanju ovog radia u zivot mozes izuzetno puno naucit
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la Klokan » 05 ožu 2012, 21:28

slika

Evo ovako je to na shemi.
I meni je cudno, probati cu sa skinutom lampom.
Klokan

PostPostao/la Klokan » 08 ožu 2012, 20:23

Problem je u lampi!!!! Imam kratki spoj izmedju pina 1 i pina 3 u ECH 81 sto znaci da mi grid 2 i 4 izbijaju na katodu. To znaci da je lampa neispravna?
Klokan

PostPostao/la Khadgar2007 » 08 ožu 2012, 20:48

moguće jer u datasheetu ti pinovi nisu spojeni a i upravo imam u ruci tu lampu i mjerim je i nije spojeno.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la Klokan » 08 ožu 2012, 20:52

Khadgar2007 je napisao/la:moguće jer u datasheetu ti pinovi nisu spojeni a i upravo imam u ruci tu lampu i mjerim je i nije spojeno.

Pa niti nema logike da gridovi budu prebrikani prema katodi...Ili grijesim?
Klokan

PostPostao/la Klokan » 08 ožu 2012, 21:03

O majku mu opet zajeb. Otprije mi je bilo cudno sto na slikama ECH 81 ima vislje "tijelo" unutar staklenke a moja je imala bas jednako visoko kao i druga slicna cijev u radiu. Kada sam rekao da im je neko zamjenio mjesta pogresio sam jer su to iste lampe i to EF 80 po svemu sudeci jer ona ima katodu izvedenu na 1. i 3. pin. Po tom radiu je neko gadno sarafao :evil:

Vec mi rogovi pocinju rasti.
Zadnja izmjena: Klokan; 08 ožu 2012, 21:08; ukupno mijenjano 1 put/a.
Klokan

PostPostao/la Klokan » 08 ožu 2012, 21:08

No postoji tu jos jedan paradoks a to je sto ja na radiu po shemi UOPCE nemam EF 80 vec EF 89 a to sam zakljucio (iako nemam niti na jednoj od njih oznaku) po tome sto su obe identicne sa slikom sa ovestranice dok EF89 niti nemam u radiu :evil:

Otpocetka mi je bilo cudno to jer na jednoj od te 2 iste lampe je pisala oznaka djelomice odnosno broj 8 se jasno vidio a od 2. broja su ostali sami djelovi a ti djelovi su vukli na 0 iako ja trebam da tamo pise 9 :hammer:
Klokan

PrethodnaSljedeća

Natrag na Refresh starih uređaja

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.