PRAVI IZAZOV

Re: PRAVI IZAZOV

PostPostao/la tubeman » 11 srp 2011, 19:55

Dobro je Khadgar pitao za UZV kupanje.
Da budem iskren, zaboravio sam na to, ali budući nisam guru i savršen, slušam one koji čitaju moje postove.
Dakle međufaza s UZV kadicom.
Korištena je ona iz LIDLA jer nisam imao živaca kurblati onu s high end karakteristikama ;)
I ovo radi odlično, zapravo posve isto, osim što je manja.

slika

Koliko god je prije UZV tretmana sve bilo prilično dobro, puno smrada je izašlo iz utora konektora i navoja vijaka.
Nakon 4 mijenjanja medija:
slika

I na kraju:
slika

Tnx Khadghar na sugestivnom pitanju ;)
tubeman

PostPostao/la harkonen » 11 srp 2011, 19:59

tubeman je napisao/la:.....Da budem iskren, zaboravio sam na to, ali budući nisam guru i savršen, slušam one koji čitaju moje postove....

Koga li ovo ide? :twisted: :lol:
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la Khadgar2007 » 11 srp 2011, 20:05

Koliko dođe ta u Lidlu?
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la tubeman » 11 srp 2011, 20:07

Sada će sigurno neki pitati "a koji medij se koristi?"
Malo laičke teorije, samo radi podsjećanja principa rada UZV kupke:
Neki misle da to nekakvi UZV valovi prolaze kroz materijal pa se onda događaju neki mistični procesi :))
Stvari su puno jednostavnije.
Radi se o tome da je uz samu kadicu pričvršćen ultrazvučni rezonator (uglavnom PIEZO) koji vibrira na nekoj frekvenciji.
Koriste se razne frekvencije, od više stotina do više desetaka tisuća Hz, ovisno o tome što se želi postići.
Vidio sam neke projekte na internetu gdje se koristila mala flekserica koja je prelo ekscentra bila spojena na posudu.
Navodno je to ludo radilo. Nisam probao.
Dakle mikrovibracije jednostavno "stresu" ono što se ne drži dobro uz neki predmet.
Da bi to funkcioniralo, sve skupa mora biti potopljeno u nekakav medij.
Jako je dobra najobičnija voda. U nekim situacijama se može predložiti destilirana.
Ovisno o vrsti zmazanoće i fazi čišćenja kapnem unitra malo čarlija ili deterdđena za suđe.
Završne faze radim s čistom vodom s malo octa (ovisno o materijalu).
Pri tome treba dobro paziti što čistiti na taj način.
Primjera radi, kod tretmana emajliranih značaka će se emajl najčešće odlijepiti od metala.
Dakle PAŽLJIVO !!
I to je to.
tubeman

PostPostao/la tubeman » 11 srp 2011, 20:14

@harkonen

Hebate, kaj imaš nečistu savjest ?
Ja okačim na parangal benignu općenitu provokaciju, a ono kapitalaca.....
Htio sam, u stvari, dodatno to malo elaborirati, ali nisam očekivao da će u roku minute biti toliki ulov ;) :twisted:
tubeman

PostPostao/la tubeman » 11 srp 2011, 20:21

@Khadgar2007

Ne sjećam se, ali to je bio nekakav sitan iznos, u stvari zanemariv obzirom na upotrebljivost.
Na žalost, nabavna filozofija LIDLA je takva da isti proizvod možeš kupiti samo jedanput, i vjerojatno nikada više.
Negdje prije godinu dana sam već htio naručiti UZV čistač iz RS-a (nekih 2000,00 kn), i doslovce, dan prije posve slučajno u LIDLU ugledao ovaj.
Na sreću, oni koji opsjedaju LIDL zbog raznih gadgeta izgleda nisu skužili o čemu se radi pa se baš i nije prodavalo.
U međuvremenu se nabavilo i nešto veće, ali nije baš praktičan.

Malo potraži po netu i može se pronaći toga dosta.
Ima dosta onih malih po par deset kuna za sitnije stvari (poput ovih na slikama).
tubeman

PostPostao/la harkonen » 11 srp 2011, 20:23

A vidi ga sad? Odlogirao se. Ajde vrati se, vrati ako si muž! He,he....
Moja savjest je mutna kao Drava, ne spavam uopće, a prevruće je i da trčim gol u mantilu kroz park i plašim
stare koke. Dakle, mogu se samo ovdje upecati, kako kažeš? A tko je još bio u ulovu, moliću lijepo?
Očigledično nisam jedini... :twisted:
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la tubeman » 11 srp 2011, 20:31

Ne usudim se više loviti.
Kaj ako dođu milicajci ?
tubeman

PostPostao/la Khadgar2007 » 11 srp 2011, 20:33

Tako bi i nešto trebao iako "trebao" je prejaka riječ ali bilo bi zgodno za imati a ne bi davao neke silne novce jer bi to koristio možda jednom mjesečno ako i toliko. Zgodno je nešto očistiti a da se ne preznojiš deset puta i potrošiš raznih sredstava za poliranje koji koštaju koliko i sama kadica.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la sstrsat » 11 srp 2011, 20:42

tubeman je napisao/la:Da bi to funkcioniralo, sve skupa mora biti potopljeno u nekakav medij.
Jako je dobra najobičnija voda. U nekim situacijama se može predložiti destilirana.
Ovisno o vrsti zmazanoće i fazi čišćenja kapnem unitra malo čarlija ili deterdđena za suđe.
Završne faze radim s čistom vodom s malo octa (ovisno o materijalu).
PAŽLJIVO !!

Voda je sasvim dobra za vecinu stvari ali za elektronicku robu ja koristin izopropil alkohol u UZ kadici. Sa vodom zna bit problem da moze nakon takvog tretmana doc do korodiranja nekih stvari a sa izopropilom nima tih briga
Krepat ma ne molat
sstrsat

PrethodnaSljedeća

Natrag na Refresh starih uređaja

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.