Luxman L530

Re: Luxman L530

PostPostao/la Dean » 23 kol 2011, 16:50

Kad sam zadnji put vidio Željka učinilo mi se da mu se nešto presijava u oku. CCD?
Dean

PostPostao/la ilimzn » 23 kol 2011, 18:03

Srecom, radim navecer, klimatizirano je, ali nije uopce rijetko da radim samno u kratkim hlacama (sto me kosta opekotina od tinola :( ), jer PC, alati, mjerilice i pojacala poprilicno zagrijavaju :(

@edison, hvala na savjetu, tako nesto sma i mislio, Kvaka je sto je onaj koji je radio gumbe zaista odlicno odradio posao tako da je cijanofiks nanesen bas kako treba, super tanak sloj, jer sve super pashe i nema zracnosti. Imam jos jednu ideju a to su termicki ciklusi, pa ce valjda popustiti.
ilimzn
Iron Man

PostPostao/la Kale021 » 23 kol 2011, 18:19

Uf, bas am se i ja pitao di ti je radna okolina, jel klimatizirana... ja radim u garazi... u kojoj mi je jedina klima stropni ventilator :crazy: ...
Ilimzin, hvala na svim ovim postovima, jer da nije tvoga rada (a i tvoga pisanja) ne bih imao sta citati na netu... od AudioKarme pa do nasih i susjednih foruma, teska fjaka !
Kale021

PostPostao/la harkonen » 23 kol 2011, 19:06

Dean je napisao/la:Kad sam zadnji put vidio Željka učinilo mi se da mu se nešto presijava u oku. CCD?

Sjećate se da sam je već jednom postao, ali niko još nije objasnio ovu misteriju? Iron man III ?

ilimzn-iron.jpg
ilimzn-iron.jpg (23.73 KiB) Pogledano 8323 put/a.

Mislim da nam je već onda nešto trbalo postati jasno, ako već prije toga nije .....
:ugeek:
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la Backo » 24 kol 2011, 11:05

Kako ne kužite,to je Elien presvučen u ljudsko tjelo! :lol: :)
Backo

PostPostao/la ilimzn » 24 kol 2011, 14:53

Jos jedna vecer posla, jos jedan korak dalje:
Ton kontrole su prosle 'undo' modifikacije, a sklopka je nakon poprilicno povuci-potegni sastavljena nazad na kup i potpuno ispravno radi. Inace bih volio znati kako ih slazu u tvornici jer ovako na ruke je da poludis... Krajevi plavih koaksa su dobili nove konektore. Tko pazljivo gleda vidjet ce da je raspored izvoda razlicit za lijevi i desni kanal - u originalu su kablovi tako zalemljeni na polcicu.
L530_90.JPG

A ovdje je to sve ugradjeno nazad u sasiju i spojeno s ostatkom zicane forme:
L530_91.JPG

Zadnja ploca je rijesena prije toga. Srecom, najkompliciranija operacija, ona nad 'sajlom' za sklopku se pojednostavila tako da su zamjenjene strane sajle, cime je problematicna strana sajle dosla na mjesto gdje se sajla najmanje moze uvijati. Ispostavilo se da je plava vanjska plastika napravljena tako da se moze 'otrgnuti' bilo gdje (vjerojatno se proizvodi na metar) sto se i dogodilo. krajevi zato savrseno pasu jedan u drugi, trebalo je samo osigurati da i ostanu tako. Tu je posao odradilo malo otapanja plastike, malo ljepila i termobuzir. Etro svega skupa sklopljenog, s izuzetkom gumbiju. Izlazni stupnjevi jos nisu pod napajanjem, ovdje se samo vidi faza 'generalna proba' s provjerom da svi prekidaci stimaju, svi LED rade, zastita radi kako treba. Vec je bilo poprilicno kasno, pa sam odlucio finalno pustanje u pogon ostaviti za danas navecer, kad ce sive celije biti ipak malo svjezije.
L530_92.JPG

L530_93.JPG

Slijedeca faza: pustanje izlaza u pogon, provjera podesenja (vec je prije napravljeno na stolu dok je izlaz testiran na laboratorijski ispravljac), i probni rad / inicijalno usviravanje. Ne ocekujem neke znacajne promjene kod usviravanja s obzirom da je prakticki sve DC vezano, glavni elektroliti nisu mijenjani, a jedino mjesto gdje signal prolazi direktno kroz kondenzator, je folijski kondenzator u NPV izlaznih modula. NO, test pogon je obavezan, bez barem 24h rada, uredjaji ne izlaze iz radione.
ilimzn
Iron Man

PostPostao/la Backo » 24 kol 2011, 19:23

:roll: a ja znan tko če ga prvi čuti,ha,ha,haaa,ha :wave: :thumbup: :-D
Backo

PostPostao/la ilimzn » 24 kol 2011, 19:28

Ja, konkretno :P
ilimzn
Iron Man

PostPostao/la Backo » 24 kol 2011, 19:35

Ma da,to se podrazumjeva ali posli tebe JA :think: :silent: :lol:
Backo

PostPostao/la harkonen » 24 kol 2011, 19:41

Ne znam, ne znam, mene je Ilimzn pozvao na kavu ( i gutljaj kreatina ) da poslušam malo tog Luxmana....
kaže da kao nešto štrebeče , a katkad i zacvili unutra pa rek'o, da čujemo.
A čini mi se da je spominjao i Ishmaela i Deana k tome. Tako da ne znam. Bude već zrauban kad ga čuješ....

:ugeek:
I'm too old for this s...
harkonen

PrethodnaSljedeća

Natrag na Refresh starih uređaja

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.