RIZ 634UKV

Re: RIZ 634UKV

PostPostao/la Klokan » 26 ožu 2012, 00:23

Ne zna klokan o tim zvučnicama nista iz razloga sto nisam zivio u to vrijeme a to nema veze sa sadasnjom tehnologijom tako da.... A na kraju krajeva mislim da sam jednom ili dvaput drzao gramofonsku plocu u rukama :oops:
----------------------------------------------------------------------------------------------
Real Radios Glow in the Dark!
Klokan

PostPostao/la tom_hifi » 26 ožu 2012, 07:44

Klokan je napisao/la:Ne zna klokan o tim zvučnicama nista iz razloga sto nisam zivio u to vrijeme a to nema veze sa sadasnjom tehnologijom tako da.... A na kraju krajeva mislim da sam jednom ili dvaput drzao gramofonsku plocu u rukama :oops:

Imaš još vremena :)
tom_hifi

PostPostao/la Klokan » 26 ožu 2012, 21:23

Evo danas sam krenuo redom i poceo eliminariti svaku vizualno ili teoretski sumnjivu komponentu, nakon toga sam uzeo lemilicu, pumpicu, pastu za ciscenje lemnog spoja i lem te skinuo stari i stavio novi lem na sabirnicama (ona letva sa kontaktima, mislim da se tako zove) ispod EL 84 ki i sutra nastavljam. Kada stavim nove elemente javljam rezultate. Mislim da je sad vrijeme da sam probam nesta otkriti :|
----------------------------------------------------------------------------------------------
Klokan

PostPostao/la Klokan » 31 svi 2012, 19:13

Evo da malo i ovu temu ozivim.

Jucer sam zamjenio sve komponente koje sam otkrio da ne valjaju i naponi su se upristojili.
Sad sam upravo mjerio napone i svi ili su unutar tolerancije ili su dosta blizu tako da taj dio posla snatram odradjenim.

Kada radio upalim u zvucnicima dobivam pucketanje slicno kao da gori vatra (ne znam zasto me to asocira na vatru ali nista ne gori)

Na nekim djelovima skale pucketanje i brum su jaci i intenzivniji a glasnoca pucketanja se ne smanjuje kada vrtim potenciometar, vjerovatno je u njemu problem sto se toga tice.

Po mojem razmisljanju sada bi uredjaj trebalo umjeriti a ja nemam pojma sto kako i s cim raditi tako da cu i ovdje trebati neciju pomoc.
Klokan

PostPostao/la sstrsat » 31 svi 2012, 19:36

Klokan je napisao/la:Kada radio upalim u zvucnicima dobivam pucketanje slicno kao da gori vatra (ne znam zasto me to asocira na vatru ali nista ne gori)

Na nekim djelovima skale pucketanje i brum su jaci i intenzivniji a glasnoca pucketanja se ne smanjuje kada vrtim potenciometar, vjerovatno je u njemu problem sto se toga tice.

Ako se ta pucanja, brujanja, krcanja i slicni lipi efekti cuju na AM podrucjima (dugi, srednji,kratki val) onda to moze bit sasvim normalna stvar. A prijem ponekih stanica koje jos emitiraju na tim podrucjima ces tesko dobit bez barem par metara zice kao antene. Ako dodavanjem bilo kakve antene dobijes da su te pojave jos jace izrazene onda se vec sa dosta virovatnosti moze pretpostavit da AM dio radi barem kako tako.
Medjutim, na FM podrucju (UKV) moras u najmanju ruku dobit jaki sum koji bi se isto tribal pojacat dodavanjem UKV antene. Ako nima tog suma onda UKV podrucje sigurno ne radi ali to nam jos nisi javil. U tom slucaju za pocetak pregledaj da li se grije ECC85 u UKV jedinici a mozes joj i pinove ocistit.
Inace kod tih starih radija znaju dosta cesto zajebavat kontakti na klavijaturi a kako preko jednoga od njih prolazi i signal sa UKV jedinice prema medjufrekventnim stupnjevima....
Probaj nekoliko puta energicno pritiskat botune za pojedina podrucja i ako barem zakratko dobijes sum na UKV podrucju onda si vec blizu toga da bi radio mogal prodelat
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la davorin » 31 svi 2012, 19:55

sstrsat je napisao/la:
...Ako se ta pucanja, brujanja, krcanja i slicni lipi efekti cuju na AM podrucjima (dugi, srednji,kratki val) onda to moze bit sasvim normalna stvar. A prijem ponekih stanica koje jos emitiraju na tim podrucjima ces tesko dobit bez barem par metara zice kao antene. Ako dodavanjem bilo kakve antene dobijes da su te pojave jos jace izrazene onda se vec sa dosta virovatnosti moze pretpostavit da AM dio radi barem kako tako. ...

Emitira "Voice of Croatia"(Glas Hrvatske) na frekvenciji od 1,134MHz svakog dana u vremenu od 19:00 do 00:45 sa snagom od 500kW preko antenskog sistema usmjerenom u smjeru SE-NW sa antenskom dobiti od 7,2dBi, a iz mjesta Vrsi (20km sjeverno od Zadra). :D :lol:
davorin

PostPostao/la the_bebe » 31 svi 2012, 20:07

davorin je napisao/la:
sstrsat je napisao/la:
...Ako se ta pucanja, brujanja, krcanja i slicni lipi efekti cuju na AM podrucjima (dugi, srednji,kratki val) onda to moze bit sasvim normalna stvar. A prijem ponekih stanica koje jos emitiraju na tim podrucjima ces tesko dobit bez barem par metara zice kao antene. Ako dodavanjem bilo kakve antene dobijes da su te pojave jos jace izrazene onda se vec sa dosta virovatnosti moze pretpostavit da AM dio radi barem kako tako. ...

Emitira "Voice of Croatia"(Glas Hrvatske) na frekvenciji od 1,134MHz svakog dana u vremenu od 19:00 do 00:45 [b]sa snagom od 500kW preko antenskog sistema usmjerenom u smjeru SE-NW sa antenskom dobiti od 7,2dBi, a iz mjesta Vrsi (20km sjeverno od Zadra). :D[/b] :lol:

500kW :shock: :shock: :shock: :shock:
Ja sam bogat čovek
the_bebe

PostPostao/la Khadgar2007 » 31 svi 2012, 20:22

Čuj, radim na teslinom trafou onako malo iz zabave, pa da se možda usput bacim na bežični prijenos energije na daljinu i onda se prikopčam na taj odašiljač i riješili smo probleme oko struje na našim Triode festivalima. :lol:
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la Mate » 31 svi 2012, 21:05

Klokan je napisao/la:Evo da malo i ovu temu ozivim.
.....
.

'ebemu kruv Klokane. Jesam ti bio poslao upute za podešavanje za približno isti radio. Ili sam tom_hifi rekao da ti prebaci. Ono je iz knjige od A.Židan.
Ideš po onom redosljijedu i uvjetima koji su također zadani. Istina, neka mjerenja nećeš moći napraviti (ugađanje MF krugova) jer nemaš potrebne instrumente ali većinu hoćeš.
Mate

PostPostao/la tubeman » 31 svi 2012, 21:08

@Khadgar2007
Jel' ovo ?
slika

malo manje od metra. High end izrada ;)
tubeman

PrethodnaSljedeća

Natrag na Refresh starih uređaja

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.