RIZ 634UKV

Re: RIZ 634UKV

PostPostao/la tubeman » 19 vel 2012, 21:18

Ovdje imaš šemu radija sa svim naponima i rasporedom podnožja, pa polako, redom kako je sstrsat već napisao..... ;)
tubeman

PostPostao/la Klokan » 19 vel 2012, 21:25

Samo malo, ja moram mjeriti napon izmedju tih pinova koje ste vi naveli i cega jos? Mase?

Znam da glupo zvuci ali ja uvjek sve pitam..vodim se onom starom "Tko pita taj ne skita"
----------------------------------------------------------------------------------------------
Real Radios Glow in the Dark!
Klokan

PostPostao/la sstrsat » 19 vel 2012, 21:31

Tocno. Izmedju mase i tih pinova
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la Klokan » 19 vel 2012, 21:37

sstrsat je napisao/la:Tocno. Izmedju mase i tih pinova

Sutra cemo nabaciti rezultate ;) Hvala na savijetima...
I jos jedno pitanje. Mjerim na UKV podrucju ili na SV podrucju? Za SV pitam jer je na shemi napisano da su naponi mjereni na SV.

@tubeman to sam i ja prilozio u prvom postu.
----------------------------------------------------------------------------------------------
Klokan

PostPostao/la sstrsat » 19 vel 2012, 22:18

Mozes i na srednjem valu kako pise na shemi (kad je ta shema izasla srednji val je bilo glavno valno podrucje, znacajnije od UKV) a mozes i na UKV, razlike ne bi tribalo bit
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la Klokan » 20 vel 2012, 18:55

Evo taman sam krenuo mjeriti kad ono ipak si u pravu, EBF 80 ne radi odnosno hladna je kao led. Pokusati cu posuditi jednu za probu iz radio kluba samo da testiram.

Kada vec nisam mogao mjeriti napone na lampama premjerio sam napone a,b,c i d na shemi odnosno naponi poslje mreznog trafa i dobio sljedece rezultate
slika

Evo slika lampe:
http://www.flickr.com/photos/77078134@N ... 403759533/
Klokan

PostPostao/la sstrsat » 20 vel 2012, 19:28

Polako, mozda i nije krepana, grijanje lampi inace jako rijetko krepava.
Za pocetak provjeri ommetrom koliki je otpor izmedju nogica 4 i 5 (ako slucajno ne znas, nogice se broje pri pogledu odozdo u smjeru kazaljke na satu a pocinjes brojit od onog sireg razmaka. I obavezno prije mjerenja operi i njoj nogice alkoholom a ako se naoko vidi da su jako oksidirane mozes ih i malo strugnut skalpelom. Tek nakon toga mjeri a isto mjerenje napravi i na EF89 za koju znas da ima ispravno grijanje. Ako je i EBF80 ispravna morala bi ti ommetar pokazat priblizno slicne vridnosti.

Vrlo cesto se desava da na tim starim podnozjima dojde do oksidacije pinova u podnozju / nogica lampi i da jednostavno lampa nima spoja. A mozda imas i fladni lem u vodovima grijanja na njezino podnozje, ni to nije cudno kod starih sprava.
Tako da prvo to provjeri i ako je samoj EBF80 grijac ispravan, lako ce se risit da dobije napon grijanja. A ako je oksidacija u pitanju, cesto vec dva tri vadjenja i ubadanja lampe uspostave kontakt
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la Klokan » 20 vel 2012, 19:40

sstrsat je napisao/la:Polako, mozda i nije krepana, grijanje lampi inace jako rijetko krepava.
Za pocetak provjeri ommetrom koliki je otpor izmedju nogica 4 i 5 (ako slucajno ne znas, nogice se broje pri pogledu odozdo u smjeru kazaljke na satu a pocinjes brojit od onog sireg razmaka. I obavezno prije mjerenja operi i njoj nogice alkoholom a ako se naoko vidi da su jako oksidirane mozes ih i malo strugnut skalpelom. Tek nakon toga mjeri a isto mjerenje napravi i na EF89 za koju znas da ima ispravno grijanje. Ako je i EBF80 ispravna morala bi ti ommetar pokazat priblizno slicne vridnosti.

Vrlo cesto se desava da na tim starim podnozjima dojde do oksidacije pinova u podnozju / nogica lampi i da jednostavno lampa nima spoja. A mozda imas i fladni lem u vodovima grijanja na njezino podnozje, ni to nije cudno kod starih sprava.
Tako da prvo to provjeri i ako je samoj EBF80 grijac ispravan, lako ce se risit da dobije napon grijanja. A ako je oksidacija u pitanju, cesto vec dva tri vadjenja i ubadanja lampe uspostave kontakt

Sad sam taman otisao iz radione pa idem lektiru pisati (ubi boze...kraj onakvih ljepota u radioni ja moram lektiru pisat). Ovo za nogice znam pobogu :roll: msilim da ne znam vec bi pitao. Gdje mogu nabaviti taj alkohol i po kojoj cijeni?
Klokan

PostPostao/la sstrsat » 20 vel 2012, 20:55

Klokan je napisao/la:(ubi boze...kraj onakvih ljepota u radioni ja moram lektiru pisat). Ovo za nogice znam pobogu :roll: msilim da ne znam vec bi pitao. Gdje mogu nabaviti taj alkohol i po kojoj cijeni?

Nece ti nista bit od lektire, ca se mora mora se. Manje vise smo je svi mrzili ali smo ipak prezvili. Skola ipak dolazi na prvo misto a ovi hobi tek nakon toga.

Izopropil alkohol - Elmatis, Zagreb
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la Klokan » 20 vel 2012, 21:06

Raspored cijevi dali znas?
Klokan

PrethodnaSljedeća

Natrag na Refresh starih uređaja

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.