sstrsat je napisao/la:Tocno. Izmedju mase i tih pinova
sstrsat je napisao/la:Polako, mozda i nije krepana, grijanje lampi inace jako rijetko krepava.
Za pocetak provjeri ommetrom koliki je otpor izmedju nogica 4 i 5 (ako slucajno ne znas, nogice se broje pri pogledu odozdo u smjeru kazaljke na satu a pocinjes brojit od onog sireg razmaka. I obavezno prije mjerenja operi i njoj nogice alkoholom a ako se naoko vidi da su jako oksidirane mozes ih i malo strugnut skalpelom. Tek nakon toga mjeri a isto mjerenje napravi i na EF89 za koju znas da ima ispravno grijanje. Ako je i EBF80 ispravna morala bi ti ommetar pokazat priblizno slicne vridnosti.
Vrlo cesto se desava da na tim starim podnozjima dojde do oksidacije pinova u podnozju / nogica lampi i da jednostavno lampa nima spoja. A mozda imas i fladni lem u vodovima grijanja na njezino podnozje, ni to nije cudno kod starih sprava.
Tako da prvo to provjeri i ako je samoj EBF80 grijac ispravan, lako ce se risit da dobije napon grijanja. A ako je oksidacija u pitanju, cesto vec dva tri vadjenja i ubadanja lampe uspostave kontakt
Klokan je napisao/la:(ubi boze...kraj onakvih ljepota u radioni ja moram lektiru pisat). Ovo za nogice znam pobogumsilim da ne znam vec bi pitao. Gdje mogu nabaviti taj alkohol i po kojoj cijeni?
Natrag na Refresh starih uređaja
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.