Sansui SR 929 gramofon

Re: Sansui SR 929 gramofon

PostPostao/la Kale021 » 06 ruj 2011, 12:38

Eeh da... zaboravio sam kazati i nozice...
Zbog vrlo velike tezine gramofona SR929, na njemu su nozice masivnije, i trajnije, plus kako se navidavaju u donju bazu, moze se idealno podesiti livel gramofona. SR838 ima jednu losu stvar sa nogicama, sto su mu tri nogice iste velicine, a jedna je niza od te tri (radi drugacijeg mjesta ugradnje), i sad bas ta nogica se tokom godina zna odlomiti, pa ako se gramofon ne koristi, i izgubiti!!! Tako da sam vidio dosta SR838 bez te nogice.
Kale021

PostPostao/la gord » 06 ruj 2011, 13:13

Kale021 je napisao/la:No rucka mi se vise svidja od SR838...

Zašto ? ....

Kale021 je napisao/la:
SR929 ima donju bazu napravljene od neke legure koja je vrlo teska, plus toga ova baza od tanjura (gdje je ucvrscen motor i elektronika) napravljena od iste legure, pa je opet sve to sa masivnim velikim vidama cvrsto povezana sa tom donjom bazom od gramofona, a ova glossy gornja baza od gramofona (koja se nalazi izmedju baze od tanjura i donje baze gramofona) je napravljena od iverice, tako da iako nema elastican ovjes tanjura, sve je to vrlo tesko, a kombiniranjem iverice i te teske legure dobija se jedan sendvich koji je vrlo inertan na vibracije. Motori i pripadajuca regulacija motora je skoro istovjetna u oba modela, samo varijacija na temu.

Iz ovih tvojih zapažanja može li se reći da je "opravdana " razlika u cijeni između 929 i 838 tj. da je ukupno gledajući 929 ipak "kvalitetniji "gramofon od 838.
Znaš i sam da ja već određeno vrijeme njuškam i tražim jedan od ova dva gramofona...no nakon ovih tvojih kratkih zapažanja definitivno sam odlučio čekati SR929.
"Ako prestanem vjerovati u snove,život više neće imati smisla.To je razlog zašto ću i dalje težiti snovima sve dok ne umrem." Soichiro Honda
gord

PostPostao/la Kale021 » 06 ruj 2011, 20:38

gord je napisao/la:
Kale021 je napisao/la:No rucka mi se vise svidja od SR838...

Zašto ? ....

Pa slusaj, jednostavno kada vidim jednu pokraj druge, rucka od 838 mi se cini robusnije napravljena sa manje "zazora"... mozda imam krivi dojam, no on je bio pojacan time sto sam ovu rucku od 929 morao servisirati.
Evo ih na ovim slikama jedna pokraj druge
slika

slika

i jos nesto, puno vise mi se svidja da rucku podizem i spustam sa prednjeg dijela gramofona (kao na 838) nego ovako klasicno pokraj same rucke-

gord je napisao/la:
Kale021 je napisao/la:
SR929 ima donju bazu napravljene od neke legure koja je vrlo teska, plus toga ova baza od tanjura (gdje je ucvrscen motor i elektronika) napravljena od iste legure, pa je opet sve to sa masivnim velikim vidama cvrsto povezana sa tom donjom bazom od gramofona, a ova glossy gornja baza od gramofona (koja se nalazi izmedju baze od tanjura i donje baze gramofona) je napravljena od iverice, tako da iako nema elastican ovjes tanjura, sve je to vrlo tesko, a kombiniranjem iverice i te teske legure dobija se jedan sendvich koji je vrlo inertan na vibracije. Motori i pripadajuca regulacija motora je skoro istovjetna u oba modela, samo varijacija na temu.

Iz ovih tvojih zapažanja može li se reći da je "opravdana " razlika u cijeni između 929 i 838 tj. da je ukupno gledajući 929 ipak "kvalitetniji "gramofon od 838.
Znaš i sam da ja već određeno vrijeme njuškam i tražim jedan od ova dva gramofona...no nakon ovih tvojih kratkih zapažanja definitivno sam odlučio čekati SR929.

U to nema spora da je 929 kvalitetniji gramofon, pa znao je Sansui sto radi, no eto meni je nekako za moje G receivere prikladniji 838, dok za tvoju kolekciju je 929 skoro pa idealan izbor!
Kale021

PostPostao/la Kale021 » 17 ruj 2011, 12:56

Evo ga...tek sada gotov, ajmo mali zavrsnih slikica :)

rca konektori nisu originalni, ali odlicno su se uklopili
slika

evo sklopljen, ociscen, ispoliran, podesen......
slika

slika

evo ga u akciji:
slika

slika

.... i gotovo....
slika
Kale021

PostPostao/la Backo » 17 ruj 2011, 18:30

ufff,nemam gramofon,al kad ovo vidim,dođe mi želja ga nabaviti! Bravo Kale :clap: :thumbup:
Backo

PostPostao/la Kale021 » 17 ruj 2011, 20:07

A Backo tesko je ovu zvjerku danas uloviti, em ih je inace malo proizvedeno, ajos manje danas ih njihovi vlasnici idu pridavat. Pitaj Gorda koliko ga trazi, pa ga jos nije ulovija.
Kale021

PostPostao/la ilimzn » 18 ruj 2011, 14:56

Imam osjecaj da su samom vlasniku ispale oci i jezik kad je vidio gotov posao :)
ilimzn
Iron Man

PostPostao/la Schultz » 18 ruj 2011, 16:24

Koja bi bila realna cijena ovog gramofona?

Ima jedan ali mi se čini malo puno koliko lik traži....
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la Kale021 » 18 ruj 2011, 17:03

ilimzn je napisao/la:Imam osjecaj da su samom vlasniku ispale oci i jezik kad je vidio gotov posao :)

Moram ti priznati, da se nije ni meni bilo lako rastati od tog ljepotana... kad sam ga onako ulastija i meni su oci sjale gledajuci i slusajuci ga... a mogu ti kazat da sam se satra dok sam poklopac od pleksija izpolira... kucicte je jos i bilo sacuvano (samo prljavo), ali pleksi poklopac... lipo me je uznojia.

Schultz je napisao/la:Koja bi bila realna cijena ovog gramofona?

Ima jedan ali mi se čini malo puno koliko lik traži....

Gord ti moze kazat vise koliko je kostao kao nov 79... ali koliko se sjecam vise od 800.00 ITL... cijema mu je i dan danas dosta visoka, samo pripazi jel radi OK. Nerjetko i 600 EUR kada je ispravan! Moj SR838 je bio prodavan za 3500kn, ali kako se ustanovilo da je bio sa odredjenim nedostacima, koji nisu bili navedeni kada se prodavao, kupio sam ga za dosta nizu cijenu (ali morao mijenjati rucku!!!)
Kale021

PostPostao/la Schultz » 18 ruj 2011, 17:22

Da, i meni se čini da ovaj borac malo previše traži.
Naime, radi se o 900 ojra nir mint kondišn...
Za 7 somova kuna siguran sam da se može naći nešto, možda ne u toj klasi, ali ne daleko od iste i naravno, kojih tri desetljeća mlađe...

Ja nikako ne mogu prežaliti moj Skeleton Transcriptor pa sam stalno u nekakvoj potrazi za nekim malo kvalitetnijim okretalom ali mislim da ću se na kraju odlučiti za Regu broj 3 od 13e plaće....

Khm... Moram vidjeti što žena kaže na tu moju ideju....

Khm... Ništa dobro.
Malvazijski tigar
Schultz

PrethodnaSljedeća

Natrag na Refresh starih uređaja

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.