gord je napisao/la:Kale021 je napisao/la:No rucka mi se vise svidja od SR838...
Zašto ? ....
Pa slusaj, jednostavno kada vidim jednu pokraj druge, rucka od 838 mi se cini robusnije napravljena sa manje "zazora"... mozda imam krivi dojam, no on je bio pojacan time sto sam ovu rucku od 929 morao servisirati.
Evo ih na ovim slikama jedna pokraj druge

i jos nesto, puno vise mi se svidja da rucku podizem i spustam sa prednjeg dijela gramofona (kao na 838) nego ovako klasicno pokraj same rucke-
gord je napisao/la:Kale021 je napisao/la:
SR929 ima donju bazu napravljene od neke legure koja je vrlo teska, plus toga ova baza od tanjura (gdje je ucvrscen motor i elektronika) napravljena od iste legure, pa je opet sve to sa masivnim velikim vidama cvrsto povezana sa tom donjom bazom od gramofona, a ova glossy gornja baza od gramofona (koja se nalazi izmedju baze od tanjura i donje baze gramofona) je napravljena od iverice, tako da iako nema elastican ovjes tanjura, sve je to vrlo tesko, a kombiniranjem iverice i te teske legure dobija se jedan sendvich koji je vrlo inertan na vibracije. Motori i pripadajuca regulacija motora je skoro istovjetna u oba modela, samo varijacija na temu.
Iz ovih tvojih zapažanja može li se reći da je "opravdana " razlika u cijeni između 929 i 838 tj. da je ukupno gledajući 929 ipak "kvalitetniji "gramofon od 838.
Znaš i sam da ja već određeno vrijeme njuškam i tražim jedan od ova dva gramofona...no nakon ovih tvojih kratkih zapažanja definitivno sam odlučio čekati SR929.
U to nema spora da je 929 kvalitetniji gramofon, pa znao je Sansui sto radi, no eto meni je nekako za moje G receivere prikladniji 838, dok za tvoju kolekciju je 929 skoro pa idealan izbor!