Jolida SJ-302a

Savjeti, rasprave, recenzije , testiranja...

Jolida SJ-302a

PostPostao/la zika » 14 stu 2011, 17:31

Da li neko ima iskustva sa Jolida SJ-302a i magnetostatic zvučnicima? U pitanju su Magee...
(Pitanje je za prijatelja te je, još, ozbiljnije ;))
No use permitting some prophet of doom to wipe every smile away. Come hear the music play. || In a search for the best simulacrum...
zika

Re: Jolida SJ-302a

PostPostao/la Roko » 19 stu 2011, 19:32

Za razliku od, recimo Quad elektrostata koji iznenađujuće dobro rade sa cijevnim amplifikacijama, Megiji magnetostati, gotovo u pravilu baš i ne. Međutim, ako se dobro potrefi (mislim baš potrefi, druge nema) akustika sobe (slušaonice, dnevnog boravka i sl.), moglo bi biti iznenađenja...i to u pozitivnom smislu. Pogotovo ako čovjek baš i nema namjeru frljiti pot i ganjati Megije u punoj dinamici. Za fine male jazz sastave, vokale i akustične instrumente, dušu dalo. Iako, na njegovom mjestu, nastojao bih se protegnuti do Jolide JD 1000RC ;)

http://www.usatubeaudio.com/jolida-jd1000rc.php
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PostPostao/la zika » 19 stu 2011, 23:05

slika
Mislim da je prijatelj odustao od probanja ove Jolida-e. Preneću mu preporuku za 1000RC...
slika slika
Zadnja izmjena: zika; 19 stu 2011, 23:43; ukupno mijenjano 1 put/a.
No use permitting some prophet of doom to wipe every smile away. Come hear the music play. || In a search for the best simulacrum...
zika

PostPostao/la Roko » 19 stu 2011, 23:21

Ne treba odustati, ako mu nije (pre)velika slušaonica, a u mogućnosti je, treba svakako isprobati. Jolida radi solidne uređaje, koliko vidim, po fer cijenama. Frend je imao na probi JD 1000RC i to je zaista odličan uređaj, bio je prikačen na Audio Physic Avanti 5 zvučnike i to je u cca 30-tak kvadrata njegovog dnevnog boravka, radilo jako dobro. Da nisam tad već imao nekoliko cijevnih uređaja doma bio bih čak razmišljao o tome da ga kupim, koliko se sjećam nudio se (second-hand) za nekih cca 1000 Eura.
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PostPostao/la zika » 19 stu 2011, 23:45

Mislim da je ova, koja je bila u ponudi, prodata...
Ako vidite negde neku novu ponudu, slobodno mi ukažite na njeno postojanje... ;)
zika

PostPostao/la ilimzn » 20 stu 2011, 02:32

Ako smijem primijetiti, ova tema bas nema puno veze s samogradnjom, vec vise sa savjetima oko komercijalne opreme, sto bi bilo vise u domeni audiofil.net foruma...
U svakom slucaju ide na dobru volju clanova ovog foruma, no mozda bi je trebalo premjestiti u neki drugi podforum... cak mozda novi podforum u off-topic-u, za ovakve generalne audio teme koje se ne ticu DIYa?

Sorry na off-topic-u ali nekako mi se cinilo najprimjerenije ovdje postaviti to pitanje...
ilimzn
Iron Man

PostPostao/la Zen Mod » 20 stu 2011, 02:39

otvorite FiFi subforum

to je sasvim logicno ;

ili mozda DIY-er ne sme imati nijedan fabricki uredjaj ?

:mrgreen:
Zen Mod

PostPostao/la zika » 20 stu 2011, 10:46

ilimzn je napisao/la:Ako smijem primijetiti, ova tema bas nema puno veze s samogradnjom, vec vise sa savjetima oko komercijalne opreme, sto bi bilo vise u domeni audiofil.net foruma...
U svakom slucaju ide na dobru volju clanova ovog foruma, no mozda bi je trebalo premjestiti u neki drugi podforum... cak mozda novi podforum u off-topic-u, za ovakve generalne audio teme koje se ne ticu DIYa?

Sorry na off-topic-u ali nekako mi se cinilo najprimjerenije ovdje postaviti to pitanje...
Krivica je, sasvim, moja. Pošto je pitanje, na neki način, zastarelo, možda je najbolje zaključati, ili, možda je najbolje, obrisati, ovaj thread, da ne truje DIY ideju i mesto... U daljem ću, pažljivo, voditi računa...
zika

PostPostao/la zika » 20 stu 2011, 10:49

Zen Mod je napisao/la:otvorite FiFi subforum

to je sasvim logicno ;

ili mozda DIY-er ne sme imati nijedan fabricki uredjaj ?

:mrgreen:
Lako je za Vas DIY-ere. Vi, nikako, ne biste smeli imati (ako ništa drugo, onda makar ne imalo modified) fabrički uređaj. Problem smo mi leecher-i koji ne pravimo sâmi uređaje već zloupotrebljavamo Vaše znanje, ljubav i umeće... ;)
zika

PostPostao/la Zen Mod » 20 stu 2011, 11:13

koliko se secam - ne zloupotrebljavas ljubav znanje i umece , obavljajuci moderatorske poslove na Baby DiyA ;

forum je prvenstveno komunikacija medju ljudima , a tek potom tematika .

issue je zanimljiv u organizacionom smislu ,ali ne sme biti nista vise od toga .
Zen Mod

Sljedeća

Natrag na Tvornički uređaji i komponente

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.