Prvo po pitanju FT 101 (Yaesu i Sommerkamp)....
Ne znam kada su se u stojedinice ugrađivale 6146B cijevi. Mora da si to zamijenio sa Kenwoodima u koje su ugrađivali isključivo njih.
Možda sam pomalo i zahrđao, ali koliko se sjećam desetaka i desetaka FTejaca i Kenwooda (TS110-TS830) koji su mi prošli kroz ruke, svi su imali ili 6JS6c (FT) ili 6146b (TS),
Možda je netko napravio kakvu modifikaciju, jer 6JS6c su doista bile malo teže nabavljive.
Ali to je ista priča sa 6kd6 koje su bile popularne dok se nisu "otkrile" pl519.
Znam da sam i sam napravio jednu modifikaciju s pl519 (ne sjećam se više koji je bio uređaj), ali bilo je dosta mjesta pošto su nešto malo veće od 6sj6c. Jedino su malko virile van

Međutim, sve se to ipak moglo nabaviti u DL, ali i u Savezu kod Vlade u Savezu.
Od svega toga je još ponešto zaostalo u kutevima Alibabine pećine. Zanimljivo, nema nijedne 6sj6c

Druga stvar je što ne kužim po čemu si 6146b uključio u kompaktrone ?.
To je, koliko znam, staara cijev (QE 06/50) koja svojom klasičnom konstrukcijom beam tetrode više sliči 807-ici (iz koje je i proizašla).
Možda samo svojim vanjskim dimenzijama, jer je limarija unutra poprilično velika (veća od one u 807).
6js6 ima 12 pinsko podnožje (koje nas je uvijek mučilo

Zanimljivo da je uređaj s 6gj5 (NCX3) davao otprilike istu snagu kao i FT101 s 6js6c

Što se tiče trajanja, trajalo je onoliko koliko ih se pazilo. Kod nas se radilo izuzetno puno (9a2hde), i cijevi su se mijenjale svega par puta, i to kad ih je netko skurio (bez antene ili tako nešto). Dakle, dugovječnost zbilja stoji.
Treća stvar je opet to da te silne 6Kxx 6Jxx itd a.meričke sweep cijevi nisu ništa pametnije od evropskih EL (PL) Sweep cijevi pa i ne treba niti očekivati nešto više od njih.
E, sada što se tiče upotrebljivosti svih tih sweep cijevi - o-tom-po-tom.
Od svega se može nešto napraviti, samo je pitanje koliko će to biti bolje od kakvih el34 ili 6550 ili ktxx cijevi. Možda samo DIY crv u nama želi dokazati da može bušiti rupe i u kamenu a ne samo u pekmezu.