davorin je napisao/la:Prvobitna namjera je bila staviti u izlaz 6V6GT, ali kako sam naknadno promijenio odluku (bio sam znatiželjen da čujem zvuk 6R-P15 elektronki!),
he he to je to, moramo cut "kako sviraju" sve lampadine!

pogotovo u git.teh!
davorin je napisao/la:Pojačalo ("Slave"-za gitaru) sa 2x6KN6 sam napravio zbog eksperimenta da iskoristim vrlo jeftine, a izrazito jake elektronke koje su se koristile u izlaznim horizontalnim stupnjevima TV-prijamnika (prvenstveno američke koje sam imao, jer sam evropske uglavnom već sve probao). Probao sam više različitih elektronki u izlazu (6HF5, 6DQ5, 6CB5A, 6EX6 i 7867) sa odličnim rezultatima, a ostale su 6KN6 jer sam njih posljednje probao. Zajednička im je karakteristika da su vrlo izdržljive na preopterećenja, dugotrajne u radu, ujednačene po karakteristikama, te mehanički izvrsno napravljene i uglavnom imaju sve što trenutna proizvodnja elektronki nema! Nizak anodni napon (mali Raa=lako se namataju izlazni transformatori!), velike strujne mogućnosti i mali pobudni naponi ih čine vrlo upotrebljivim za izradu pojačala za gitaru, a neke su vrlo pogodne i za HI-FI pojačala.
lijepa , zanimljiva i potocajna iskustva, iman jedno 10tak komada 6KN6 i jedno 20tak slicnih, plus neke jajolike preamp compactronke,bas me potezu za neki gitarski "ampic" (ako se more upotrebit umanjenica kad se prica o 6KN6)