Osjećam se prozvanim kao tekući Predcednik ŽKV (žarula kluba varaždin).Nastaviti ću u humornom tonu jer držim da sve ovo čime se mi bavimo u slobodno vrijeme (a bogami neki i pritisnuti rokovima dovršetka) treba služiti veseloj i ugodnoj strani života. Zato i ne odustajem od tog pristupa koji se "ozbiljnima" uopće ne mora sviđati i to je njihovo je,li - demokratsko pravo. Pravo da budu ozbiljni ili još bolje seriozni - tako to otmjenije zvuči.
Triode movement je po mom znanju potaknut manje više časopisom Sound Practice jer su oni recimo to tako inzistirali na trioda-horn varijanti s posebnim naglaskom na SE topologiji ili ti ga da opet budemo vrlo učeni i informirani na pristupu less is more.
Časopis Glass Audio je promovirao sve što je stakleno i navodio je članke iz vremena kad su staklenke bile glavno sredstvo amplifikacije sa naslovom Triode v/s Pentode -which? gdje su dobri inžiniri ukazivali na prednosti jednih ili drugih.
Osobno sam uživao čitati i jedan i drugi časopis a u praksi ljudi koje sam u Varaždinu upoznao nisu pravili veliku razliku između T ili P nego su radili ampove "off shelf", čitaj od onoga što smo u to vrijeme imali. A nismo imali puno. Glavno je bilo da svira i pokušavali smo raditi dobrosvirajuće uređaje od onih komponenti koje su nam bile dobavljive. U tom stilu sam onda nakon Krasnog odlučio organizirati Žarula fest, dakle pokazati naše uratke javnosti bez obrira bili rađeni sa T ili P ili od oboje (konačno drajveri za P su gotovo uvijek T.
I sad da pređem na stvar.
Ovako ili onako svetise već govori o idućem phono festu negdje u travnju, dakle prije ŽF a i mislim da moje članstvo uopće ne bi imalo ništa protiv da Kale na taj phono fest donese Sansui mašineriju (gram,preamp,amp a da netko tko ima donese prelijepe njihove zvučnike sa izrezbarenim drvenim grilama-čini mi se da ih Harkonen ima). Da osim kaleta dođu Gord,Archie i ostali koji su vezani uglavnom na soundnews dino forum. Ako se na toj fešti pojavi naš tubeman sa nekim svojim starim triodnim radiom koji k tome ima "kineski šešir" zvučnik mislim da to svima može biti interesantno. O tome da se može na sajmu uspostaviti red (bilo kakav pa i slušanja) mislim da je deplasirano govoriti. Ako ima interesa za detaljnu elaboraciju ove teze mogu ju dati.
Ono što je u ovoj stvari najvažnije je organizacija koja zahtijeva određeno vrijeme,znanje,prostor i da ne budem pretenciozan-žrtvu. Ako o tome što treba reći možete pitati Lesta koji je bio organizator drugog ŽFa.
Ono što je problem (zbog oblika kifle) je lokacija. Dalmatinci mogu vrlo lako prigovoriti - nama je to daleko,zašto uopće Varaždin i tako do u nedogled.
Sve u svemu mi u Vž smo, ja vjerujem, voljni biti domaćini nekom pilot VF u u onoj mjeri u kojoj se zainteresirani za njegovo održavanje oko toga slože i u mjeri stvarčica koje će biti donešene jer ako bude navale moramo potražiti drugu lokaciju (dakle ne galeriju) što opet zahtjeva popriličan angažman i tako dalje i tako dalje......
P.s.pisao sam ovo u jednom dahu i ako je malo "raštrkano" nadam se da je poanta vidljiva.
Zuzi