Pojacalo sa djelovima iz RR 230

Ovdje možete objavljivati vaše radove

Pojacalo sa djelovima iz RR 230

PostPostao/la Klokan » 21 vel 2012, 17:12

Imam stari radio RR230 u neispravnom stanju, naime probila je izolacija na mreznom transformatoru sto sam utvrdio tako sto se jako grijao kada sam odspojio sekundar.

Odlucio sam da necu premotavati trafo u svrhu popravljanja radia jer i nije nekakav specijalitet, cak ni UKV nema sto znaci da mi ostaje pregršt djelova na raspolaganju a neki su:

2x ECH 81
1x EL 84
Sve komponente i zavojnice iz radia
Jezgru mreznog transformatora dimenzija: Širina 7cm, Visina 8.5 cm, Debljina ~3 cm
Izlazni transformator sljedecih karakteristika:
Primarno:
3000 zavoja, fi zice 0,14mm CuL
60 zavoja, fi zice 0,14mm CuL
Sekundarno:
80 zavoja, fi zice 0.60mm CuL

Podatke izlaznog trafa sam nasao ovdje, isto kao i shemu.

Planirao sam sloziti neki mali amp sa jednim kanalom da vidim kako mi to ide prije negoli napravim onaj sa EL34. Kakvi su vasi prijedlozi?
----------------------------------------------------------------------------------------------
Real Radios Glow in the Dark!
Klokan

Re: Pojacalo sa djelovima iz RR 230

PostPostao/la LesFaul » 21 vel 2012, 20:48

Nemoj raskopavat taj radio, pogotovo ako je kutija i skala u dobrom stanju!
Hebeš ampa ak' je bez lampa!
LesFaul

PostPostao/la Klokan » 23 vel 2012, 21:13

LesFaul je napisao/la:Nemoj raskopavat taj radio, pogotovo ako je kutija i skala u dobrom stanju!

Ocito vise nije zainteresiran tako da cu vjerovatno AMP raditi.

Molim prijedloge u obliku sheme ili slicno
----------------------------------------------------------------------------------------------
Klokan

PostPostao/la Klokan » 29 vel 2012, 21:50

http://clawbaw.com/?p=21

Sta kazete na ovo? Premotam mrezni trafic, cijevi imam...

I mogu li ispravljanje napona vrsiti sa EZ80 (mogu i 2 paralelno vezat) tako da ne stavljam greatz ili jos gore da moram cijev kupiti.

Ovaj amp mozda na kraju bude i izvor financija za onaj sa EL34 :)
Klokan

PostPostao/la Klokan » 01 ožu 2012, 17:52

Nasao sam jos jednu shemu sa drugog foruma koji se bavi elektronikom. Rijec je o gitarskom predpojacalu sa 12AX7 u predpojacalu i EL84 u izlaznom djelu. Cijevi imam, izlazni trafo imam sada jos samo treba namotati mrezni trafo. Mislio sam sloziti to gitarsko pojacalo za jednog kolegu koji bi ga kupio od mene.

Evo i sheme. Komentirajte.
Klokan

PostPostao/la Dean » 01 ožu 2012, 18:05

Ja sam radio P1HO i radi ok. No da se to malo doraditi...
Dean

PostPostao/la Klokan » 01 ožu 2012, 18:12

Ako imas sada nekakav prijedlog a da nije prekompliciran, gadjam na dodavanje/micanje/mjenjanje vrijednosti komponente.
Klokan

PostPostao/la sstrsat » 01 ožu 2012, 18:12

Klokan je napisao/la:Nasao sam jos jednu shemu sa drugog foruma koji se bavi elektronikom. Rijec je o gitarskom predpojacalu sa 12AX7 u predpojacalu i EL84 u izlaznom djelu. Cijevi imam, izlazni trafo imam sada jos samo treba namotati mrezni trafo. Mislio sam sloziti to gitarsko pojacalo za jednog kolegu koji bi ga kupio od mene.

Evo i sheme. Komentirajte.

Ni vise ni manje nego odma.... prodaja i zarada??

Klokane, ajde si ti prvo potrudi da barem nesto naucis oko tih stvari, zasad si kilometrima i godinama udaljen od stadija da razmisljas o zaradi na nekakvoj izradi pojacala za prodaju.
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la Klokan » 01 ožu 2012, 18:24

Jeli uopce bitno sta cu ja s tim pojacalom? Mislim ne moras mi govoriti kako cu i sta cu sa onime sto napravim. Prijatelj mi amaterski svira gitaru i pricali smo o tome i pala nam je ideja na pamet i to nije nikakva zarada nego bi od toih para kupio komponente za svoj amp.
I ovaj amp je u planu iz vise razloga, a to su: 1. Da naucim nesto dok ga gradim, sastavljam, spajam. 2. On nema opreme a ni sredstava i ovako nesto bi mu dobro doslo jer ga necu oderati. 3. Ja bi si zaradio 100-200 kuna koje bi ulozio u amp koji mi je prvobitno bio u planu.

Ako mislis da je nemoralno ili sta vec prodavati to sto napravim onda mi nemoj pomagati (ne zelim ispasti bezobrazan).
Klokan

PostPostao/la sstrsat » 01 ožu 2012, 18:44

Vec si i ispal vise nego bezobrazan
Da si rekal da ces to prijatelju (koji je virovatno istih godina ka i ti) slozit i da ti je osnovna zelja da nesto naucis dok to radis, svatko na forumu bi ti pomogli dok ovako.... Nekad su prijatelji jedan drugom pomagali i bilo je van pameti da netko tako mlad trazi novac od svog vrsnjaka kome je nesto napravil.
Krepat ma ne molat
sstrsat

Sljedeća

Natrag na Vaši radovi

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 4 gostiju.