Najviše zbog nedostatka vremena i lijenosti priča se sada svela na samo 2 staze.
Ali nije da se nije radilo ništa. Računalo se i testiralo. Eto tek zadnjih par mjeseci sam krenuo ka nekoj finalizaciji.
Prema osnovnoj zamisli očito je da treba napraviti čitavu gomilu komponenti da bi se dobio kompletan sistem.
Za prvobitnu zamisao od 4 staze trebalo bi bilo složiti 8 kanala pojačala i stereo skretnicu sa četiri pojasa ili staze.
Čak i za sadašnju dvostaznu varijantu to su četiri kanala ili dva stereo pojačala i skretnica.
Radi toga nisam htio nikavu egzotiku nego provjerene jednostavne komponente. Djelovi su uglavnom čipoteka i ebay.
Dakle pojačala na bazi LM1875 3875 i 3886. Skretnica na bazi OPA operacijskih pojačala i to je to.
Kako se knjiga svela na "dva slova" neki dan sam pokazao kutiju sa 1875 pojačalom, danas ću pokazati rezultat za najveće pojačalo sa 3886.
Naglašavam, ništa spektakularno ni posebno. Naglasak je više na kutiji.
Zamišljene su 4 kutije iste širine, dva stereo pojačala, skretnica i kutija za napajanje i paljenje cijelog sloga. Kako je sada krenulo kutije će sve biti od čeličnog lima i jedino će prednje ploče biti napravljene naknadno od aluminija te trebaju dati dozu stetike cijelom "postrojenju".
Evo dakle upravo završenog najvećeg pojačala (bez prednje ploče, dna i poklopca):

Kutija je napravljena od elemenata kao ovaj na slici ispod (višak od elektro ormara u firmi).

Za ovo je trebalo minimalno rezanja i savijanja. Narezi za vijke su narezivani direktno u lim. Sve se može lako rastaviti. Kutija je jako čvrsta i solidna. Sve komponente i sklopovi su čvrsto učvršćeni kako vidite na okvir. Zadnja ploča je odmah i pošpricana bojom nakon što je sve bilo izbušeno i narezano. Gornja i donja stranica su pripremljene međutim nisu još montirane.
Pojačalo je u potpuno radnom stanju i ovako otvoreno.
Terminali za zvučnike su minimalistički jer sam trenutno samo ovih imao dovoljno za kompletirati. Osim što djeluju siromašno zapravo su jako dobri i kvalitetni. Naravno ne prihvaćaju gole žice nego samo kabele terminirane bananama.
Zvuk pojačala je očekivano dobar za 3886. Mase su izvedene kako treba. Nema šumova ili bruma, potpuna tišina.
Potenciometri za glasnoću su izostavljeni i neću ih ni stavljati. Kontrola glasnoće će biti na skretnici.
Eto, radi se nešto. Nije da su triode ali svira.