e pa evo rezultata

kako mi se odužila narudžba u farnella odlučio sam iz postojećeg DAC-a izvući TDA1541 i umjesto njega ubaciti PMD100+PCM1702, nažalost namjera je bila složiti potpuno novi DAC s PCM1702 ali eto pričekati će to neka bolja vremena

shema nije ništa novo,sve je izvučeno iz datasheetova za CS8414,PMD100 i PCM1702, izlaz je ostao isti kao i kod TDA1541, SRPP s 6N1P-EV
napajanje za PCM je izvedeno s modificiranim jungom +/-5V, za PMD također jung +5V ,i za CS dva LM317,na kraju ništa revolucionarno ali odlično odrađuje zadatak
Početna zamisao je bila da PMD100 napaja shunt s TL431,ali su mi se s njim pojavile samooscilacije tako da prvo paljenje nije baš prošlo sretno,imao sam glazbu i šum, s tim da koji put ne bi bilo samooscilacija kod paljenja,ali samo kad bi lampe bile ugrijane,volio bih da sam tad točno odredio izvor šuma,a sad šta je tu je.Pretpostavio sam da je problem u premalom strujnom kapacitetu TL431 jer za normalan rad PMD100 treba minimalono 4,75V ,a u radu može povući i preko 110mA ,a meni bi napon znao pasti i do 4,5V s TL431 i tad bi počinjali problemi.Volio bi kad bi me netko pametniji savjetovao o ovom problemu jer je možda bila u pitanju i nekakva povezanost filter,dac, lampe ,sve mi je tad padalo na pamet.
Umjesto TL431 sam ubacio junga na 5V i problem riješen,samooscilacije se više nisu pojavljivale,napon na PMD konstantan 4,95V i zvuk puno bolji nego s shunt reg.
E a sad zvuk,prvo slušanje bilo je razočaravajuće prema TDA1541 jer sam mislio da će se dogoditi nekakav veliki pomak na bolje,ali su bili blizu jedan drugoga tako da sam se i zapitao u isplativost čitavog projekta,ali je tad došlo do zamjene napajanja za PMD s jungom zbog gore navedenog problema i nakon dva tjedna more Sanyo os-con elektrolita se napokon usviralo i sve je sjelo na svoje tako da sad TDA1541 ide malo u ladicu.
Žao mi je što sam loš u pisanju recenzija uređaja,ali PCM1702 svira puno bolje nego nos TDA1541, zvuk je puno prirodniji i detaljniji,u svakom slučaju puno bolje i ja prezadovoljan,svemu ovome mi je prisustvovao jedan moj prijatelj po lemilici koji sad radi NOS TDA1543 i uvjek je govorio da NOS TDA1541 svira odlično ,a sad je očaran s PCM1702.
Mislim da puni potencijal PCM1702 izvlači filter PMD100 i lampe u izlazu,istu ovu konfiguraciju sam davno složio u rotelovom playeru(iz kojeg i je pmd100) ,ali zbog nemogučnosti korištenja kvalitetnih djelova i ograničena napajanja zbog dimenzija playera sve je to izvađeno vani.