Evo malo blizeg pogleda na sam modul pojacala:
Pojacalo se bazira na jednostavnom spoju cijevi u zajednickoj katodi, pri cemu je pojacanje cijevi oko 20. Napajanje je oko 265V a anodni je otpor prilicno visokih 23.5k (2 otpora 47k u paralelu), tako da je pojacanje sklopa oko 16, sto je poprilicno previse za line stage. Radi toga je primjenjena lokalna NPV, tako da je sklop zapravo podvrsta anodnog slijedila. S NPV je pojacanje smanjeno na oko 3.5 puta, a time je za isti omjer smanjen i izlazni otpor sklopa.
Anodno slijedilo je vrlo jednostavan sklop ali u svojoj jednostavnosti krije zamke u vidu izlaznog kondenzatora. Buduci da se NPV uzima iza njega, na frekvencijama gdje impedancija kondenzatora raste i time smanjuje izlazni signal, NPV pokusava odrzati signal konstantnim, sto znaci da s padom frekvencije pojacanje sklopa zapravo raste da nadoknadi gubitak u izlaznom kondenzatoru. Radi toga ovakav sklop moze biti vrlo osjetljiv na subsonike jer je za njih pojacanje jednako pojacanju bez NPV, to moze dovesti do povecanja intermodulacijskih izoblicenja, pa i do vrlo cudnih pojava prilikom clippinga. Radi toga, paradoksalno, uputno j edodati i ulazni kondenzator. On ujedno pomaze da se eventualna struja curenja resetke ne prenosi na potenciometar. Ulazni se kondenzator bira tako da blokira subsonike u startu, ne dozvoljavajuci sklopu da ih pojacava.
Ovakav dodatak omogucava jednu rijetko koristenu opciju, koja je ovdje primjenjena, a to je rad s fiksnim prednaponom. Ovdje on iznosi -3V, odabran je kao kompromis struje cijevi pri datom radnom naponu, i kompatibilnosti s signalom iz CDP-a, koji je standardno 2Vrms, sto je u piku 2.88V.
Prednapon se dobiva iz napona grijanja, koji je radi toga ispravljen, filtriran i stabiliziran na -12.6V. Ujedno to znaci da je katoda i jedna strana grijaca spojena direktno na masu, dok je druga na istosmjernom potencijalu nesto nizem od katode (sto bi se moglo smatrati malim nedostatkom), no zapravo to efikasno sprecava ulaz bilo kakvog bruma u cijev koja nije napravljena s tim u vidu (premda ima vanjski oklop - u originalu je bilo zamisljeno da ga se makne kako bi se vidio stakleni balon koji je inace sakriven unutra). Sam prednapon se dobiva dijelilom koje istovremeno sluzi kao dodatni filter shuma iz regulatora grijanja (obicni LM317). Ovakva izvedba kompletno zaobilazi upotrebu bilo kakvih elektrolitskih kondenzatora osim u napajanju. Samo napajanje je RCRCRC s time da je zadnji R relativno male vrijednosti i sluzi samo kao kontrola Q-faktora s obzirom da je zadnji kondenzator jedna veznim kondenzatorima, ako se ne varam, 6.8uF polipropilen+metalna folija. Zadnji R sluzi da sprijeci eventualnu rezonanciju tog kondenzaotra s internim induktivitetom predhodeceg elektrolita, koji je prilicno velik (220uF).
Sheme su na zalost negdje u papirnatoj arhivi, iako mislim da imam nesto od toga i poskenirano, ako se nadje, postavit vu ovdje u temu.
Evo jos pogled na trafo - ima nesto neiskoristenih izvoda koju su bili namjenjeni za eventualni dodatak daljinskog upravljanja...
Desno od njega je timer za ukljucivanje releja, odvajac mase i sklop koji daje vizualnu indikaciju starta, nesto jednostavne diskretne tehnike:
Izmedju ostalog, ovaj sklop sadrzi i ispravljac za pogon releja i drzi ih ugasenima cca 90 sekundi od ukljucenja. Indikacija je rijesena s dvobojnom LED, koja je inicijalno crvena, pa prelazi kontinuirano u narandzastu kako protice 90 sekundi, i na kraju se nakon ukljucneja releja prebaci u zeleno. Na zalost prilicno je tesko uslikati to, mobitel bilo sto crveno registrira kao nesto jako svijetlo, gotovo bijelo, pa su slike ispod tek aproksimacija:
I na kraju, malao ograda: nisam odgovoran za dizajn kutije izvana, niti za ime uredjaja

Znam da ce netko pitati, gumbi su s eBay-a, i bili su prilicno skupi (oko 15$ par s isporukom), a cijeli je projekt umalo pokrenut radi njih