Dakle: handjob

Najprije sorry za nešto više detalja prilikom izrade, ali ovo je ipak DIY forum.
Radi o pretpojačalu baziranom na PassLabs Balanced Zen Line Stage (unbalanced verzija) kojeg sam započeo s izradom još 1998. (nije bilo terorizma, DM bila glavna valuta, Stonsi gostovali u ZG, za Bin Ladena nitko nije čuo, kriza se neće dogoditi narednih 10 godina, nismo znali što su dionice, studirao na faxu, nije bilo ebay-a, facebooka, twitera, google-a, web 2.0, GSM tek počeo s radom, Internetom surfali po 56k, VHS umjesto 1080p, bili mlađi i veseliji itd)

Elektronika je zalemljena početkom novog milenijuma, a nije trebalo dočekati početak četvrtog milenijuma da bude gotov, pa sam se prihvatio završetka svega 10 godina nakon lemljenja elektronike.

Kućište: imao sam razne ideje za kućište, (nevoljko) sam se odlučio za najjednostavnije. A to je: uzet Pioneer CT520, izvadit mu drob i iskoristit kožu.
Kazić mi je stajao u šupi neko vrijeme i odlučih ga rashodovati otkako mi je izbacio osigurač u stanu. F.ck 6mm tape cassette!

Vrhunska stvar kod ovog kazića je šasija. Nevjerojatno je čvrsta s minimalno plastičnih dijelova, prednja i stražnja stranica su ravne što omogućuje laganu preradu. Pobacao drob, a što se dalo iskoristiti, iskoristio sam.

Očerupan:

Pošto je pretpojačalo u klasi A, dizajna Nelsona Passa, a to znači da se grije k'o pakao, pa je potrebno riješiti adekvatno hlađenje. Kruna od 35 mm rješava stvar:

i tako nekoliko njih:

Šugavi čelični poklopac je odvratan za obradu, pa sam posegnuo za drastičnom metodom:

Cijelu brusnu šajbicu sam potrošio za skidanje par strugotina. Rekoh ranije: ovakva kućišta se više ne rade.
Pošto je čelična oplata out, a aluminij in, izrezah nekoliko alu profila kojim bi prekrio poklopac.

Kako ranije rekoh, čelik je nezahvalan za obradu, iako koristih stupnu bušilicu za bušenje rupa, ipak se pomaci od 1mm vide, pogotovu na 16 velikih rupa koje su jedna do druge. Tako da sam gornju ploču bušio krunom za drvo, koja omogućuje daleko preciznije bušenje:

Kako mi više nisu potrebne rupe na čeličnom poklopcu, a teško se dade izbrusiti ih da bi bile poravnate sa precizno namještenim na alu poklopcu, odlučio sam ih maknuti:

Nastavak slijedi uskoro....
More to come...... Stay tuned.