Khadgar2007 je napisao/la:Ja sam koristio za svoj DAH toroid od 150VA, cirka 1x300V i grijanje 1x6,3V. Mlak je pri radu i radi već 2 godine.
Khadgar2007 je napisao/la:Ja sam koristio za svoj DAH toroid od 150VA, cirka 1x300V i grijanje 1x6,3V. Mlak je pri radu i radi već 2 godine.
Klokan je napisao/la:Ne znam struje, morao bi simulaciju napraviti. Primarno je 230 naravno
Khadgar2007 je napisao/la:@Joe
Po meni sasvim fer posao.
tubeman je napisao/la:Možda je vrijeme da se malo stane na loptu.
Ne treba sada dečka rastegnuti i ubiti u pojam samo zato što je tako naivno i iskreno "upao" na forum.
Možda je Klokanov prvi nastup malo ishitren i forumašima neprihvatljiv iz tradicionalno-forumaških razloga.
Najveći problem je namjera "komercijalnim" bavljenjem, ali mogu razumjeti razmišljanje sedamnaestogodišnjaka da iz ničega napravi nešto.
S druge strane zbunjuje i pomalo zastrašuje tolika samosvijest da uz (razumljivo) skromno znanje iskoristi forum. Tu ne mislim kritizirati Klokana, već primijetiti da su takvi stavovi novih naraštaja sasvim normalna stvar.
Moj prijedlog Klokanu je da malo smiri strasti, da se posveti jednom "projektu" uz koji će nešto naučiti (ako mu je to stvarna namjera).
Tu ćemo mu svi pomoći, ali ništa se neće postići ako i sam to doista ne želi.
Sstrsat je lijepo krenuo s njim, ali mislim da je odustao (iz gore vidljivih razloga).
Ja se nisam niti uključivao, poučen iskustvima s nekih drugih foruma gdje su me često cimali za sheme, iskustva, pomoć kod "popravaka", a sve sa isključivim krajnjim ciljem da to kasnije (ili odmah - jer već ima kupca) unovči i preproda.
To mi se nikako ne sviđa, dapače, prezirem to i zato sada uglavnom šutim dok ne vidim da će taj trud uroditi nekim plodom.
Ima toga puno i na ovom forumu, ali nije bilo tako direkto i na brzinu pokazano, pa se tolerira.
Da je Klokan iskazao iskrenu namjeru i želju napraviti nešto konkretno (recimo ovo što je započeto u ovoj temi), sigurno bi već imao sve dijelove koje bismo mu donirali badava, kao što smo to napravili već puno puta.
Isto tako imao bi i svu potrebnu pomoć, a ne ovakvo poigravanje koje neki, možda čak i zlurado, pokušavaju iskoristiti za biznis.
Tada klokanu ne bi bilo potrebno raditi pojačala "prijateljima" i zarađivati za next level.
Ne znam, možda nisam u pravu ali tako je to nažalost ispalo. Šteta, mada mislim da još nije kasno.
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.