44250 je napisao/la:....
znao je macola za to integrisano kolo LM4780,ali nije ga koristio zbog smanjene moći disipacije tog kola u odnosu na dva LM3886. sam izlazni stepen BatoMM pojačala nije pretjerano zahtjevan po pitanju hladnjaka,ali ako se hoće korsititi pun potencijal bolje je dobro se obezbjediti hlađenjem,čak je preporučljivo i hlađenje sa prednje strane tako što se neki manji hladnjak izbuši na šire nego što je IC,pa se napravi senvič mali hladnjak / IC / glavni hladnjak. tako se IC hladi i sa prednje i sa zadnje strane,treba samo naći zgodan mali hladnjak da ne smeta elementima na pločici. tako ohlađen može se "maltretirati",ovako kako sam ga ja uradio napred na slikama i videu,mora se paziti. zato ću ja svoje hladnjake morati mijenjati ili pojačavati,šta mi već bude zgodnija opcija. to ću raditi kad se budem odlučio i da skratim veze,tj da uradim kako je to uradio TDA na onom prethodnom snimku.
Ja do sada nisam imao problema sa hlađenjem 3886-ica ni na većim naponima od ovih ovdje. Naravno da ću sada bolje pripaziti ali i prethodno izračunati disipaciju i potrebne hladnjake.