PassLabs preamplifier

Ovdje možete objavljivati vaše radove

Re: PassLabs preamplifier

PostPostao/la pinco » 06 pro 2012, 12:31

Koja je vridnost potenciometra i di ga misliš montirat, prije ili posli preampa?
pinco

PostPostao/la Edison » 06 pro 2012, 12:52

misho je napisao/la:Bušenje 2mm rupa za LED diode:

slika

Ovaj dio mi je najmrži jer ne trpi sitne pogreške, a alu-sliicij legura je nezahvalna za bušenje.

Ma busi se to bez vecih problema. Dobro otockati, pa malim svrdlom, pa onda postepeno s vecim...
Evo par primjera:

Aleph-Lc2.jpg
Aleph-Lc2.jpg (79.91 KiB) Pogledano 5668 put/a.

PP-052.jpg
PP-052.jpg (77.32 KiB) Pogledano 5668 put/a.

GG-101.jpg
GG-101.jpg (88.62 KiB) Pogledano 5668 put/a.

I graviranje prolazi bez problema.
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la misho » 06 pro 2012, 13:32

@pinco: pot je 10k. A mislim ga staviti prije preampa.
@edison: buši se ono. Promjer LED-ice je 2 mm. Otočkan je. Krenuo s bušenjem sa 1mm svrdlom, pa 2 mm. No, sitni pomaci su jedva vidljivi. Trebao sam možda početi i sa manjim svrdlom. Na žalost (ili sreću) ledice neće biti montirane u nosače koji ipak prikriju sitne pogreške. LED-ice imaju ravan vrh, tj. u obliku valjčića su.
BTW - gdje graviraš?
---------------------
www.misho.info
misho

PostPostao/la Khadgar2007 » 06 pro 2012, 13:43

Misho, ako imaš stupnu bušilicu(mislim da sam je vidio na slikama) napravi si jedan dodatak- komad daske sa prišarafljenim L profilom na nju. Taj se komad daske pritegne za stolić od bušilice i onda fino samo prisloniš lim o L profil i štancaj rupe koliko te volje i sve će biti u desetinku. Evo iskopao sam sliku sa tim pomagalom. Ono ča se ne vidi su dva šarafa koja sam uglavio u dasku i sa njim prišvrstim taj nastavak za stolić.

Naravno da ima ograničenje a to je udaljenost borera od stupa bušilice+veličina onog L profila i tako...Pa ne možeš bušiti da karikiram red rupa na sred lima veličine A4.

bušenje L profila.jpg
bušenje L profila.jpg (183.55 KiB) Pogledano 5647 put/a.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la misho » 06 pro 2012, 13:49

mali trikovi čine majstora :). Thx na ideji.
Za manje rupe koristim modelarsku Proxxon. Naučio sam i da svrdlo mora biti oštro.
---------------------
www.misho.info
misho

PostPostao/la Khadgar2007 » 06 pro 2012, 13:53

Bez oštrog svrdla ništa, barem ako bušilica ima lufta,ča moja sa slike ima malo.Inače u mom slučaju ja niti ne tačkam rupe dovoljno precizno mogu probušiti samo ako označim mjesto. Osim bušenja ovo je zgodno i za glodanje utora po čitavoj dužini daske ako nemaš frezu. Umjesto borera glodalo i idemo, treba se malo oznojiti jer ipak bušilica se okreće na max 2800 okretaja dok freza ide na 30000 ali za naše DIY potrebe ispadne ok.

edit:ako nešto ne kužip oko ovog pomagala,uslikam ga malo više i stavim bolje slike.Zgodno je upotrijebiti baš neku dasku od stare kuhinje ili kuhinjskog stola dok su još radne površine "furnirali" sa tom debelom plastikom a ne najobičnijim furnirom. jer plastika se ne haba i fino se materijal skliže po njoj,korisno kada trebaš napraviti hrpu rupa u jednom redu.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la Edison » 06 pro 2012, 14:22

misho je napisao/la:BTW - gdje graviraš?

Gravirao sam preko prijatelja, negdje u Zagrebu. No taj se vise ne bavi tim poslom, a i recesija je pa zadnje vrijeme ne graviram. Snadjem se s busilicom i rupicama... ;)
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la misho » 06 pro 2012, 14:31

@khadgar: skuzio sam, i vizualizirao. Mislim da cu si napraviti identicno.
@edison: kako je meni ova recesija dosadila. :-[. Sve si razmisljam napraviti print preko nekakve folije, ali to ne bi lijepo izgledalo.
---------------------
www.misho.info
misho

PostPostao/la s@ki » 06 pro 2012, 14:57

mogu ti donirati komad papira za toner transfer..
nešto takvo pokušava klokan odraditi a imam papir baš za tu namjenu.
Nakon što se prepegla ide u vodu koja otopi površinski sloj i ovo doslovno scuri dolje.
Akrilni lak preko i vozi.. kaj misliš? :)
Budimo UNIVERZALNI
s@ki

PostPostao/la misho » 06 pro 2012, 15:40

Vrlo rado s@ki!
Taj papir je nesto kao termofolija?
---------------------
www.misho.info
misho

PrethodnaSljedeća

Natrag na Vaši radovi

Na mreži