s@ki je napisao/la:kutak...šta jest jest, fakat pretjeruješ sa tom carinom/špediterima itd.
To što smo mi navikli provuć se bez plačanja ne znači da je to pravilo pa da sad treba kamenjem kad nam to ne uspije

saki, ja govorim o fedexu i ups, kako oni grabe svoje troškove koji su ustvari već u startu plaćeni i svaki put ti ih naplate... odi malo po raznim forumima pa vidi što ljudi kažu za njih.... odi...
a to što manji paketi, tj. male vrijednosti prolaze to je njihova politika, veli mi ženska da ako je paket male vrijednosti da onda puštaju....ja nju pitao a što sa paketom od 5 dolara + 30-40 dolara za fedex? tu ne gledate ukupnu vrijednost koja je za carinjenje?
a tako bi trebalo biti da se drže zakona.
jel tebi u redu da ako paket stigne i oni te u petak pred kraj radnog vremena obavjeste da dođeš sa papirima da bi mogli to riješiti... kadli, pa oni ne rade više.. i tako ti čekaš ponedjeljak, dođeš a oni ti udare po paketu/ po danu ležarinu za 3 dana!! a znaš zašto? zato što gospoda iz carine ne rade subotom ni nedjeljom pa se možeš slikati i zato nemreš dići paket subotom iako špediteri rade normalno... da te pravovremeno obavjeste (prijepodne) onda bi mogao podići kak spada.
ja osobno nikad nisam prošao bez carine i davanja. Otkada znam za sebe uvijek sam platio carinu, to ne osporavam.
od kurirskih službi koje ljudi hvale a i ja sam imao vrlo korektne odnose, znam samo za dhl i tnt ekspres....
o pošti kao pošti, nisam govorio, tu ovisi o čovjeku na šalteru a i zna se sve.
ne pretjerujem sa carinom, to nikada nisam dovodio u pitanje, već sa špediterima koje moraš platiti a plaćeni su....
gil, oprosti na ovome, nisam ti htio zaspamati temu....