Mugen hybrid amplifier

Ovdje možete objavljivati vaše radove

Re: Mugen hybrid amplifier

PostPostao/la s@ki » 23 vel 2012, 16:44

zašto te to buni ? pa ono..vodič kroz magnetsko polje , indukcija i tako to ?
zar se sa toroidima baš iz tog razloga ne isporučuju vijci od nemagnetskog materijala ? il sad ja trabunjam..
Budimo UNIVERZALNI
s@ki

PostPostao/la sstrsat » 23 vel 2012, 17:50

Schultz je napisao/la:Malo pratim ovu raspravu i dosta sam ostao zbunjen a pogotovo izmjerenom strujom. 0,7 A je ozbiljna strujaveć onako a prvu...

Inače sam ing. Elektroenergetike i naravno da sam polagao Transformatore i uopće se nisam sjetio da bi mogao nastati ovakav problem u nečemu što bi ja osobno hladno rekao da je izvedivo.
Upravo me malo ta središnja vida buni...

Hmm, morati ću malo do garaže prokopati po spremljenoj literaturi. Baš me je ovo zaintrigiralo... Khm.. Khm..

Zbunj.... Zbunj....

Jasno mi je da se cijeli magnetski tok zatvara kroz tu središnju vidu i da se po obodu raspršuje kroz oklop ali osim temperature, ovako na prvu, ne vidim problem... Barem se ne sjećam predavanja... Doduše, toroidalne transformatore nismo baš ni obrađivali niti se profesionalno baš susrećem sa njima...

Ništa. Di mi je ključ od garaže...?

Pogresno. Ovu vidu i oklop (ako su spojeni preko sasije) tribas tretirat ka kratkospojeni zavojak. I to je ovdi vrlo miliomski kratki spoj koji ce uzrokovat jako veliku struju kroz taj "sekundar" koga formiraju vida i oklop. Provaj izracunat u koji iznos struje ce se to prenit na primarnu stranu a i bez racunanja mozes zakljucit da ce bit takav da spali toroid ciji je primar dimenzioniran za daleko manju struju
U slicnoj situaciji (kratkospojeni sekundar) bi EI trafo bil u ipak boljem polozaju, on ima vise zavoja nego toroid pa je vec samim tim otpor zice kod njega veci ali ni on to ne bi dugo izdrzal.
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la ilimzn » 23 vel 2012, 19:12

Schultz je napisao/la:Malo pratim ovu raspravu i dosta sam ostao zbunjen a pogotovo izmjerenom strujom. 0,7 A je ozbiljna strujaveć onako a prvu...

Inače sam ing. Elektroenergetike i naravno da sam polagao Transformatore i uopće se nisam sjetio da bi mogao nastati ovakav problem u nečemu što bi ja osobno hladno rekao da je izvedivo.
Upravo me malo ta središnja vida buni...

Hmm, morati ću malo do garaže prokopati po spremljenoj literaturi. Baš me je ovo zaintrigiralo... Khm.. Khm..

Zbunj.... Zbunj....

Jasno mi je da se cijeli magnetski tok zatvara kroz tu središnju vidu i da se po obodu raspršuje kroz oklop ali osim temperature, ovako na prvu, ne vidim problem... Barem se ne sjećam predavanja... Doduše, toroidalne transformatore nismo baš ni obrađivali niti se profesionalno baš susrećem sa njima...

Ništa. Di mi je ključ od garaže...?

Posve je nebitno lej vijak od magnetskog ili bilo kakvog drugog vodljivog materijala. Navoji po toroidu idu oko jezgre, dakle pod pravim kutem u odnosu na vanjski promjer i unutra kroz 'rupu'. Sve sto zatvara elektricni krug a ide isto tako, dakle okomito na canjski promjer i kroz rupu nazad na pocetak je kratko spojeni namot. I to je to, prici je kraj. A s obzirom da nitko ovdje ne radi indukcijsku pec vec oklop, onda kratko spojenih namota nebi trebalo biti, zar ne?
Ono sto mozda zbunjuje na prvi pogled je sto toroid nema tijelo, tj. noninu na kojioj je namotaj vec je on sam to, cijelim opsegom jezgre. Ekvivalent ovakve greske na klasivnom trafou bi bilo provuci metalnu obujmicu oko samog tijela (dakle namotaja) i onda to sve fino prisarafiti na metalnu sasiju. Rezultat = kratko spojeni namot. Inace, bilo je i toga s trafoima s duplom C jezgrom...
ilimzn
Iron Man

PostPostao/la sonny » 23 vel 2012, 19:14

I to dosta toga. Imam negdje 2 takva razlicita trafoa s dvostrukom C jezgrom doma. Ne sjecam se vise od cega.
A nekad je ovdje bilo dobro.......... Šteta.......
sonny

PostPostao/la Master of Disaster » 23 vel 2012, 19:29

s@ki je napisao/la:zašto te to buni ? pa ono..vodič kroz magnetsko polje , indukcija i tako to ?
zar se sa toroidima baš iz tog razloga ne isporučuju vijci od nemagnetskog materijala ? il sad ja trabunjam..

Hm, znam da je ovo vjerojatno glupa ideja, al eto da probam, a da je staviti prokromsku vidu, prokrom nije magnetičan koliko ja znam, ili baš vida mora biti i nemagnetična i nevodljiva?
Gdje ima dima, nema zvuka.
Master of Disaster

PostPostao/la Schultz » 23 vel 2012, 21:10

Aaaaaaaaa upališ motorku....

Evo, dovuko iz garaže Električke strojeve od Piotrovskog pa ću malo probati obnoviti znanje izgubljeno u bespućima rvacke stvarnosti...
Malvazijski tigar
Schultz

PostPostao/la NINO.S » 23 vel 2012, 21:25

Hm, znam da je ovo vjerojatno glupa ideja, al eto da probam, a da je staviti prokromsku vidu, prokrom nije magnetičan koliko ja znam, ili baš vida mora biti i nemagnetična i nevodljiva?[/quote]

MORA BITI NEVODLJIVA

Stavi neku plastičnu vidu i reci laku noč :admin:

Prokrom ti je nemagnetičan ali je i bakar sa kojim je namotan trafo pa ti razmisli???
NINO.S

PostPostao/la LesFaul » 23 vel 2012, 21:31

NINO.S je napisao/la:Prokrom ti je nemagnetičan ali je i bakar sa kojim je namotan trafo pa ti razmisli???

Nemojmo generalizirati, ovisno o udjelu pojedinih primjesa (citaj metala tpa nikla, itd.) u leguri "prokroma", ima ih itekako magneticnih!
Hebeš ampa ak' je bez lampa!
LesFaul

PostPostao/la NINO.S » 23 vel 2012, 21:39

LesFaul je napisao/la:
NINO.S je napisao/la:Prokrom ti je nemagnetičan ali je i bakar sa kojim je namotan trafo pa ti razmisli???

Nemojmo generalizirati, ovisno o udjelu pojedinih primjesa (citaj metala tpa nikla, itd.) u leguri "prokroma", ima ih itekako magneticnih!

One koje on moze kupiti u obližnjem dučanu su A4 ili ti 316 a te su nemagnetične a o ostalima mežemo na TF uz :wynar:
NINO.S

PostPostao/la Khadgar2007 » 23 vel 2012, 22:13

Od plastičnih stvari koje mi padaju na pamet su recimo pvc ili sipas šipke koje se mogu kupiti i na njih se fino nareže navoj. :)
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PrethodnaSljedeća

Natrag na Vaši radovi

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 27 gostiju.