Mugen hybrid amplifier

Ovdje možete objavljivati vaše radove

Re: Mugen hybrid amplifier

PostPostao/la sonny » 23 vel 2012, 11:14

Probao jos sinoc. Ali u praznom hodu.
Inducirani napon je cca 0.3V. Struja u kratkom spoju (izmedju vijka i vanjskog oklopa) cca 0,7A...
A nekad je ovdje bilo dobro.......... Šteta.......
sonny

PostPostao/la Master of Disaster » 23 vel 2012, 11:54

Napravi ti gornji poklopac tog pojačala u obliku ploče za roštilj i evo ti combo pojačala, kad zakuri baciš gore kojeg brancina i nastaviš slušat muziku sa čašom crnog u ruci uz miris pečene ribe....čisti hedonizam čooovječe eeej. :lol:
Gdje ima dima, nema zvuka.
Master of Disaster

PostPostao/la sonny » 23 vel 2012, 12:15

U skladu s tvojim avatarom :)

Znam da mjerenje nije pokazatelj nicega jer je trafo bi s donhe strane otvoren. No jedino je tako nesto bilo moguce izmjeriti. No as i said biti ce na neki nacin izoliran poklopac od ostatka kutije
sonny

PostPostao/la sstrsat » 23 vel 2012, 12:36

sonny je napisao/la:Probao jos sinoc. Ali u praznom hodu.
Inducirani napon je cca 0.3V. Struja u kratkom spoju (izmedju vijka i vanjskog oklopa) cca 0,7A...

Daj se vise krstit i shvati da ti niki ne ne govori zlonamjerno da ces kratkim spojem oklopa i vide unistit trafo. To ti je receno bas u namjeri da ti se to ne desi.

Ovo ca si mjeril ti ne znaci bas nista, tu nimas pravi kratki spoj nego ti je unutrasnji otpor ampermetra spojen ka potrosac na tom "sekundaru". A taj unutrasnji otpor ampermetra ni u kojem slucaju se ne moze zanemarit kad se radi o izrazito miliomskom krugu koga predstavljaju oklop i vida. Tih ocitanih 0,7A ti je podatak bez ikakve vridnosti.

Ali uostalom, na volju ti. Ocito da ce te tek bili dim uvjerit
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la LesFaul » 23 vel 2012, 13:23

sstrsat je napisao/la:
Daj se vise krstit i shvati da ti niki ne ne govori zlonamjerno da ces kratkim spojem oklopa i vide unistit trafo. To ti je receno bas u namjeri da ti se to ne desi.

Ovo ca si mjeril ti ne znaci bas nista, tu nimas pravi kratki spoj nego ti je unutrasnji otpor ampermetra spojen ka potrosac na tom "sekundaru". A taj unutrasnji otpor ampermetra ni u kojem slucaju se ne moze zanemarit kad se radi o izrazito miliomskom krugu koga predstavljaju oklop i vida. Tih ocitanih 0,7A ti je podatak bez ikakve vridnosti.

Ali uostalom, na volju ti. Ocito da ce te tek bili dim uvjerit

Stara ss kuko krivo si ga uvati! Prizna je covik da je fali i da se mjerenjem upravo uvjerio u svoju gresku! ;)
Hebeš ampa ak' je bez lampa!
LesFaul

PostPostao/la LesFaul » 23 vel 2012, 13:34

sonny je napisao/la:No as i said biti ce na neki nacin izoliran poklopac od ostatka kutije

Moj savjet je prekinuti onaj vijak i uvidat izmedju plasticni odstojnik urezan s istim navojem kao sto je od tog vijka. Nakon toga sve skupa zalit u smolu. Ja bih osobno to iz pocetka bio napravio na drugi nacin. Dvije ideje:

1. Prilikom potiranja u "casu" ili "oklop" kako god, u sredinu toroida staviti tzv. "turban" vijak na nacin da je odignut od metala. Ispod se moze postaviti kakav komad plastike ili jednostavno objesiti vijak na nekakav nacin da visi u smoli dok ne stisne.

2. Slicno prvome, samo u sredinu toroida potopiti komad kakvog materijala (tvrde plastike, teflona ili metala) s urezanim navojem
Hebeš ampa ak' je bez lampa!
LesFaul

PostPostao/la sonny » 23 vel 2012, 14:29

Gosp. Sstrsat. Ne znam sta bih jos trebao napisati osim sto sam bar 2 puta napisao da ce poklopac biti izoliran od kucista. Izuzetno postujem vase znanje i uvazavam sve savjete na ovom forumu. Ne samo od Vas nego i od mnogih drugih. I napisao sam da mjerenja nemaju puno smisla. A krsten sam davno. I mozda ne direktno, ali priznao sam svoju pogresku. I sto bih jos trebao ? Evo ispricavam se na istoj i slobodno obrisite tih nekoliko postova u kojima se ista spominje kao i tih par slika poklopca. Pa cu na kraju staviti slike gotovog proizvoda. Bez dodatnih objasnjenja. Hvala !
sonny

PostPostao/la sstrsat » 23 vel 2012, 14:36

sonny je napisao/la:Gosp. Sstrsat. Ne znam sta bih jos trebao napisati osim sto sam bar 2 puta napisao da ce poklopac biti izoliran od kucista. Izuzetno postujem vase znanje i uvazavam sve savjete na ovom forumu. Ne samo od Vas nego i od mnogih drugih. I napisao sam da mjerenja nemaju puno smisla. A krsten sam davno. I mozda ne direktno, ali priznao sam svoju pogresku. I sto bih jos trebao ? Evo ispricavam se na istoj i slobodno obrisite tih nekoliko postova u kojima se ista spominje kao i tih par slika poklopca. Pa cu na kraju staviti slike gotovog proizvoda. Bez dodatnih objasnjenja. Hvala !

Nece bit nikakvog brisanja postova niti za to ima ikakvih razloga.
OK, mozda san ja malo prezestoko napisal nesto jer mi je izgledalo da tim mjerenjem struje oces dokazivat nec ca ne stoji. Moja greska, nisan pazljivo procital sve ca si napisal pa mi je tako promaklo i da si napisal da to namjeravas izolirat, i ja ti se na toj greski izvinjavam.
Virujen da nece bit ljutnje i da smo to rascistili
Krepat ma ne molat
sstrsat

PostPostao/la sonny » 23 vel 2012, 14:39

Isprika prihvacena naravno. A kako i ne bi bila !

Nastavljamo dalje u revijalnom tonu :D
sonny

PostPostao/la Schultz » 23 vel 2012, 16:37

Malo pratim ovu raspravu i dosta sam ostao zbunjen a pogotovo izmjerenom strujom. 0,7 A je ozbiljna strujaveć onako a prvu...

Inače sam ing. Elektroenergetike i naravno da sam polagao Transformatore i uopće se nisam sjetio da bi mogao nastati ovakav problem u nečemu što bi ja osobno hladno rekao da je izvedivo.
Upravo me malo ta središnja vida buni...

Hmm, morati ću malo do garaže prokopati po spremljenoj literaturi. Baš me je ovo zaintrigiralo... Khm.. Khm..

Zbunj.... Zbunj....

Jasno mi je da se cijeli magnetski tok zatvara kroz tu središnju vidu i da se po obodu raspršuje kroz oklop ali osim temperature, ovako na prvu, ne vidim problem... Barem se ne sjećam predavanja... Doduše, toroidalne transformatore nismo baš ni obrađivali niti se profesionalno baš susrećem sa njima...

Ništa. Di mi je ključ od garaže...?
Malvazijski tigar
Schultz

PrethodnaSljedeća

Natrag na Vaši radovi

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.