DAH-1 Deluxe

Ovdje možete objavljivati vaše radove

Re: DAH-1 Deluxe

PostPostao/la tom_hifi » 27 vel 2012, 20:43

Khadgar2007 je napisao/la:čeka kada svi spavaju ili nikog nema pa ako ga blebne nešto po prstima da mu nitko ne može reći "rekao sam ti". hehe

Nije nije, kuhao kavu, slušam mjuzu na Audiolaba i polako lemim. Nije problem u lemljenju, nego u brdu žica. Mora to sve biti tip top. :)
tom_hifi

PostPostao/la tom_hifi » 27 vel 2012, 21:37

Evo, gotovo :)

Napon je sad 380V (znači, tolerancija 5% :ugeek: ). Napon grijanja ispravljačice je 4.7V, a ostalih lampi 6.1V.

Zaštitnih otpora ispravljačice nema. U napajanje sam odmah dodao još kapaciteta u zadnje filterske grane.

Sve raskopano

slika

Slike prije paljenja

slika

slika

Eto, još ćemo presložit SRPP u paralelni spoj 6n1p i dodat teflonce 8-)

Pojačalo svira, šuma i bruma i dalje nema i to je to.

Hvala svima na savjetima.
tom_hifi

PostPostao/la harkonen » 27 vel 2012, 21:48

Naponi koje si izmjerio na grijanju lampi govore u prilog dvije stvari:
a) unimer ili baterije u banani (ili jedno i drugo)
b) imaš napon mreže 5% manji od 230V, tj bliže 220V (imaš kakve ćekičare u susjedstvu?)

No kako niti jedno niti drugo nije zabrinjavajuće, nema ni veze, ja sam ti i rekao da taj amp
kod tebe treba svirati naopačke i da donju (sada gornju) stranicu ne trebaš ni montirati...
Uštedićeš si svaki dan 15min.
:ugeek:
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la tom_hifi » 27 vel 2012, 21:54

Imam, metalna galanterija. Dok nije imao industrijsku struju, uredno je svima nestajalo struje. Ima opake mašine i motore. Mislim da je na rezaču 50kW motor :mrgreen:

Dražene, al to si ti kriv što tolko volim lampe i kaj hoću da to bude tip top :) Zarazio si me lampama i to je to. Trebao bi biti ponosan :ugeek:
tom_hifi

PostPostao/la fixxxer » 27 vel 2012, 21:54

Jel su se sad otvorili visoki? :lol: :lol: :lol:
fixxxer

PostPostao/la LesFaul » 27 vel 2012, 21:55

fixxxer je napisao/la:Jel su se sad otvorili visoki? :lol: :lol: :lol:

Jesu, malo u struku! :mrgreen:
Hebeš ampa ak' je bez lampa!
LesFaul

PostPostao/la grunf » 27 vel 2012, 22:04

tom_hifi je napisao/la:Imam, metalna galanterija. Dok nije imao industrijsku struju, uredno je svima nestajalo struje. Ima opake mašine i motore. Mislim da je na rezaču 50kW motor :mrgreen:

joj šta je lipo imate ovakve susjede u blizini :lol: ,mi smo u zgradi tj bloku zgrada prije imali često problema s izbacivanjem trafostanice i slabim naponom,ali nako par urgiranja stanara elektri napon je sad između 235-240V i lipo se ne sjećam više kad je izbacila trafostanica ,šta su napravili ne znam,ali su me spasili :lol:
"Bolje nešto od nečega nego ništa od ničega."
grunf

PostPostao/la harkonen » 27 vel 2012, 22:05

tom_hifi je napisao/la:Dražene, al to si ti kriv što tolko volim lampe i kaj hoću da to bude tip top :) Zarazio si me lampama i to je to. Trebao bi biti ponosan :ugeek:

Ja i jesam ponosan. Ako ništa drugo - preživio si! :lol: No, ruku na srce, svaka čast, nije to mala stvar.
Ali sad svaki dan izazivaš sudbu, najblaže što će ti se dogodit' je da će se rupe za vijke odozdo razlohat i onda bude
Dean kriv? Nemogu spavat' više od brige....
I'm too old for this s...
harkonen

PostPostao/la tom_hifi » 27 vel 2012, 22:11

harkonen je napisao/la:Ja i jesam ponosan. Ako ništa drugo - preživio si! :lol: No, ruku na srce, svaka čast, nije to mala stvar.

Ma nije to ništa teškog bilo. Samo puno koncentracije, pažnje i volje i sve se napravi.

harkonen je napisao/la:Ali sad svaki dan izazivaš sudbu, najblaže što će ti se dogodit' je da će se rupe za vijke odozdo razlohat i onda bude
Dean kriv? Nemogu spavat' više od brige....

Ništa što lak za nokte ne može riješiti ili neko ljepilo :mrgreen: Morat ću ga zapečatiti uskoro :ugeek:

grunf je napisao/la:joj šta je lipo imate ovakve susjede u blizini :lol: ,mi smo u zgradi tj bloku zgrada prije imali često problema s izbacivanjem trafostanice i slabim naponom,ali nako par urgiranja stanara elektri napon je sad između 235-240V i lipo se ne sjećam više kad je izbacila trafostanica ,šta su napravili ne znam,ali su me spasili :lol:

Imam i koristi od njega, al ono, kaj taj 'pojede' struje, pa to nisu istine. :mrgreen:
tom_hifi

PostPostao/la joe dalton » 27 vel 2012, 23:01

tom_hifi je napisao/la:Imam, metalna galanterija. Dok nije imao industrijsku struju, uredno je svima nestajalo struje. Ima opake mašine i motore. Mislim da je na rezaču 50kW motor :mrgreen:

:lol: Daleko je to od opake mašine...
Ali obzirom na veličinu lokalne trafostanice, još ako je neka mala stupna, nije čudno da vam pravi probleme.
Nemoj mi samo reći da radi popodne i noću....
joe dalton

PrethodnaSljedeća

Natrag na Vaši radovi

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 27 gostiju.