Otvorio sam novu temu jer sam napokon uspio složiti preamp sa 6H8C cijevima kupljenima s neta. e-b....
najprija evo sheme :

Khadgar2007 je napisao/la:Bravo na uratku. Da li ti je ovo prvi cijevni projekt ili si već upoznat sa cijevima. Veoma lijepo to izgleda svaka čast na dizajnu.![]()
Druga stvar je mala opaska da imaš katodno slijedilo za izlaz znači da je na katodi "poveći" napon,da li si ga mjerio jer da ne bi taj napon bio veći od dopuštene razlike napona Vkf/Ukf(katoda grijanje) ako je blizu ili veći onda bi trebao podignuti potencijal grijanja.
Khadgar2007 je napisao/la:jel može malo detalja o kutiji budući da je baš dobra. Da li si ju bajcao u crvenu boju pa onda sa bezbojnim lakirao ili je nešto drugo u pitanju. Ja sam svoje kućište od gramofona malo bajcao pa sam ga onda politirao sa šelakom i ovo me baš podsjetilo na to.
harkonen je napisao/la:Da lijepo, za početak sve čestitke cappuchinu. I bravo Khadgar, učimo se analizi.
Probaj nacrtati radne linije obje triodne sekcije,pa onda i još koju.
Ja bih takav preamp ipak malo nagario, ako izvor napajanja dopusti i ima 250V i sa malo više struje,
recimo prvi anodni 22K/2W, također i drugi katodni.
Prvi katodni 820ohm. Ukupna potrošnja struje će porasti dvostruko, to zvuk i ruskinje "vole"
Imamo cappuchina na slijedećem TF-u?
Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.