Napokon! Šta reći!? Evo gledam prvu verziju nacrta, 10 mj. 2016 god. Eto toliko od plana do zadnjeg zadnjeg vijka odnosno šiljka na bazi!
Umeli su me, psihički i fizički, ali isplatilo se kad sam utika prvu pismu.. Dobro - treću pismu.
Nakon stvarno ogromnog broja pokušaja - izbor je pao na dvosistemsku kutiju u kojoj se nalaze Visatonovi W200S i G20SC.
Skretnica:
Što daje odaziv 60 - 20000 Hz unutar 81-87 dB, odnosno nekih 84 dB (+-3dB). Faza na širem području rezne frekvencije unutar 20-30 stupnjeva, a na užem čak oko 5 stupnjeva.
Kao što rekoh - oteglo se to dosta. Radio sam paralelno drugi par kutija za prijatelja, a naravno neću bit p%#$da

Krenuo sam ih raditi paralelno dok nisam shvatio da sam poslao krive mjere za krojenje ploča MDF (btw, sve je MDF 19mm). Kako sam računao više različitih varijanti, došao sam s krivim brojevima u bauhausa i sranje vidio tek kad sam par dana nakon sastavljo. O čemu se radi - prednja stranica je bila par mm sa svake strane UŽA od woofera, a nisam mogao podnit da strši. Onda sam neko vrime mozgao kako to riješit i domozgao sam ubaciti jedan okrugli komad 10mm šperploče koji će samo činiti fintu. Evo kako je to ispalo:
Tu sam se malo rastegao, prošlo ljeto, došla zima, pa se nekako uhvatio tek nedavno - tamo od 11. mj.
MDF sam dvaput premazao temeljnom impregnirajućom bijelom bojom te 3 puta međubrusio (80, 120, 240), onda još jednom prošao špric-kitom te 2put obrusio (240,400). Na donji dio sam dodao furnir (uz napomenu sam sebi da više nikad ne kupujem ovako tanak furnir!!), koji sam također 3 put brusio (80, 120, 240). Furnir je lakiran u lazuru (neki orah), dvije tanke ruke, te nakon toga premazano jednim slojem prozirnog laka. Boja je špricana - dvije ruke crna.
........