NAD S300

Ovdje možete objavljivati vaše radove

NAD S300

PostPostao/la Boban » 07 ožu 2012, 17:58

dvv je napisao/la:A kada smo već na temi, mogli bismo da vidimo i neki od tvojih radova ...

Evo, par slika. Krajem prošle godine. Sve sam, od ideje do projektovanja počica, kutija, rasporeda...itd... do zadnjeg šrafa, do zadnjeg lema. Mojim rukama. Nisam lud da nosim nekom serviseru iz BG da mi zameni dva konda u ispravljaču...

slika

slika

slika

slika

Ima joooooš toga, no da ne trujemo temu...
Boban

Re: NAD S300

PostPostao/la dvv » 07 ožu 2012, 18:55

Ako si ovo stvarno ti uradio, svaka čast.

Ne bih sada ovde postovao one moje slike, jer na forumima vole da prozovu čoveka, pa kada postavim, onda ua, onaj se reklamira, jer on radi komericjalno.

Ako već misliš da ništa ne znam, onda ne razumem zašto si predlagao da ja dam rešenje. Osim da zadovoljiš tvoje malecko "ja". Kada si ti toliko pametan, a ja toliko ne znam, zašto ti ne daš rešenje?

Pošto ja ništa ne znam, pa sam se stoga bavio nekim skromnijim stvarima, ni moje slike nisu baš neke, bez obzira što se ovde radi o mojim projektima, dakle od drugaoga uzeto ništa, sve moje, od ideje, preko razrade do konačnog proizvoda:

Filter mali, dva paralelna filtera:
slika

slika

Filter veliki, 4 standardna i 1 Super filter:
slika

Pojačavač za slušalice, model HPH-A3, cevni, jedini uređaj koji sam ikada napravio bez GNFB (čisto da probam):
slika

slika

Model HPH-A2, FET na ulazima, MOSFET na izlazima:
slika

slika

Model HPH-A1, bipolarni pojačavač za slušalice/predpojačavač, malo pakovanje:
slika

slika

slika

slika

Detalj shunt napajanja:
slika

itd.

Ništa ne znam, ali dobro foliram, pa sve ovo samo pada sa neba meni u krilo. Od kutija koje se prave meni po meri, do ukupno 9 modela filtera i 6 modela pojačavača za slušalice, koji mogu istovremeno biti i predpojačavači ako su nekome dovoljna dva izvora.

I za kraj, ono što si rekao o "mom" gramofonskom pojačavaču je čista, nepatvorena i zlonamerna laž. Jasno i glasno sam napisao na onom forumu da je autor te šeme Holger Hermann, Nemac koji radi za Burr-Brown Germany, i da je šema objavljena u nekom nemačkom časopisu još davne 1990. godine. Ja sa njim nemam ništa u bilo kom smislu, sem što sam je preneo, i što jesam rekao da je to jedan od najboljih takvih uređaja koji sam ja ikada čuo. Pri tom komentaru i dalje ostajem.

Ja sada odoh, ne dam vremena da se prepirem sa kojekakvima, a ti pošto si tako pametan i toliko znaš, nemoj više pozivati druge nego sam lepo zasuci rukave i rešavaj probleme.

Moje izvinjenje svim ostalim članovima ovog foruma, slično je bilo i na DIY u Srbiji, na kome su pomenuti "Nesic" i neki "Borko KA" zapeli po svaku cenu da od mene iščupaju bar neku šemu kao dokaz ne znam ni ja čega. Onaj drugi je nešto nestao, uzeo je novac nekima za neke pločice, a sada nema ništa ni od pločica, ni od novaca, pa je time sam sebe najlepše definisao.
dvv

NAD S300

PostPostao/la joe dalton » 07 ožu 2012, 23:48

@ Boban - ovo izgleda impresivno. Ajd, ako ti nije mrsko otvori temu pa napiši malo više o čemu se radi. Posebno za pretpojačalo, koje cijevi, koja topologija, kako si izveo napajanje - vidim ima dosta toga u kutiji itd...
joe dalton

PostPostao/la sonny » 08 ožu 2012, 00:53

x 2
A nekad je ovdje bilo dobro.......... Šteta.......
sonny

PostPostao/la tom_hifi » 08 ožu 2012, 08:56

x3 :)
tom_hifi

PostPostao/la the_bebe » 08 ožu 2012, 09:12

x4 :lol:
Ja sam bogat čovek
the_bebe

PostPostao/la s@ki » 08 ožu 2012, 09:40

x5 ? :)
Budimo UNIVERZALNI
s@ki

PostPostao/la Master of Disaster » 08 ožu 2012, 09:50

x6 :drill:
Gdje ima dima, nema zvuka.
Master of Disaster

PostPostao/la Boban » 08 ožu 2012, 10:07

Važi, otvoriću novu temu, samo da prođe ovaj 8. mart :) ... Ubilo me od ranog jutra :D

Ukratko, napajanje je ispravljačica 6x5/6c5s, klasično CRCLC pa grananje na kanale sa RC. Ovo mi se pokazalo znatno muzikalnije od diodnog ispravljanja i šanta. Cev u line stepenu je 12B4A sa CCS (C4S) u anodi, katoda klasika otpor i kond. Strahovita cev i najveća je žalost što se više ne radi. I to svira i svira i svira... strašno dobro radi. Jednostavno ko god je čuo ostao je zatečen. Zasluga što sam ovo napravio ide Mukiju jer je bio uporan da me nagovori da probam tu cev u line stepenu.

Ostatak elektronike u levoj kutiji sadrži logiku koja upravlja relejima (HV, ulazne, izlazni mute... i mali trafo koji je zadužen za to), tu je i pločica daljinske kontrole za pot, takođe i pločica na kojoj je grejanje za 12B4A. Niti šumi, niti brumi, samo čista muzika. Žice se vode iz jedne u drugu kutiju preko 14-polnih military konektora (thx pinco).

Amp je Aleph 3 klon u dual mono konfiguraciji, CLC filtracija, soft start za svaki trafo od 300VA, uPC1237 zaštita za svaki kanal sa sopstvenim napajanjem, tu je i logika, takođe sa sopstvenim napajanjem, za taster koja aktivira power rele za AC (taster je na donjoj ploči uređaja). Logika za taster je uvek stand by i spremna da aktivira power rele. Pozadi je prekidač kojim se prekida AC napajanje za uređaj.

Ova dva uređaja zajedno sviraju blesavo dobro.
Boban

Natrag na Vaši radovi

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.