E88CC/6Н23П buffer + TDA1543

Ovdje možete objavljivati vaše radove

Re: E88CC/6Н23П buffer

PostPostao/la fixxxer » 05 vel 2012, 21:54

Khadgar2007 je napisao/la:Možda bi bilo zgodno to premjestiti u novu temu pod SS forum. :)

Mislis da bi to pomoglo da neko kaze koju? :mrgreen:
fixxxer

PostPostao/la fixxxer » 01 ožu 2012, 20:43

Da se malo osvrnem na sam DAC sa 2. stranice ove teme...
Juce sam ga slusao u poredjenju sa jednim resenjem gde su 4 chipa u paralelu i cini se (ubedjen sam :mrgreen: ) da je rezolutniji zvuk na tom drugom.

U trenutnoj postavci je koriscen proracun Riv i Rref iz datasheeta u odnosu na napon napajanja.
Napon napajanja je rastegljiv u punom opsegu za chip, dakle 5-9V, i izveden je sa tl431 dodatnim shunt tranzistorom a isprpred tl-a je CCS.

Jel imate neku polaznu tacku kao hint kuda krenuti da bi se na ovom dobilo nesto ''malih boljitaka''.
Na raspolaganju je jos jedan chip mada nisam nesto po netu naletao na iteracije sa ''samo'' 2 chipa u paralelu..
fixxxer

PostPostao/la grunf » 01 ožu 2012, 20:50

fixxxer je napisao/la:Da se malo osvrnem na sam DAC sa 2. stranice ove teme...
Juce sam ga slusao u poredjenju sa jednim resenjem gde su 4 chipa u paralelu i cini se (ubedjen sam :mrgreen: ) da je rezolutniji zvuk na tom drugom.

U trenutnoj postavci je koriscen proracun Riv i Rref iz datasheeta u odnosu na napon napajanja.
Napon napajanja je rastegljiv u punom opsegu za chip, dakle 5-9V, i izveden je sa tl431 dodatnim shunt tranzistorom a isprpred tl-a je CCS.

Jel imate neku polaznu tacku kao hint kuda krenuti da bi se na ovom dobilo nesto ''malih boljitaka''.
Na raspolaganju je jos jedan chip mada nisam nesto po netu naletao na iteracije sa ''samo'' 2 chipa u paralelu..

ja sam danas prijatelju pomogao složiti dac s 10komada TDA1543 :D ,nažalost morao je na posao tako da nismo došli do zadnje faze testiranja

složi još tri komada na ovaj postojeći i eto boljitaka :D
"Bolje nešto od nečega nego ništa od ničega."
grunf

PostPostao/la fixxxer » 01 ožu 2012, 22:59

grunf je napisao/la: ...tako da nismo došli do zadnje faze testiranja...

merenja? :mrgreen:
fixxxer

Prethodna

Natrag na Vaši radovi

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.