Materijal je isti za oba kabela: posrebreni bakreni kabel, punog poprecnog presjeka, u teflonskoj izolaciji.
Za pocetak ZVUCNICKI:
4x 16 AWG (1.31mm2)
Ufrkana 2 kabela skupa u jedan par (+i-)
i onda 2 parice ufrkane skupa.
odvojeni plusevi i minusevi, i sve skupa obuceno u termobuzir i terminirano bananama
Jedan kraj nije dovrsen jer sam u fazi nabavke jos jednog izlaznog pojacala, pa ce u Bi-Amping, a za sada je ovako da ne moram koristiti jumpere.
Usporedba sa ostalim isprobanim kabelima:
Do sada sam koristio UTP cat5 pletenicu i uopce mi nije sjela, uz nju isprobao sam i DNM Reson Solid Core kabel, sa kojim se bas podrucje dosta popravilo, i zvuk je dobio "mesa" (bas mi je super taj izraz...odmah ogladnim), ali na stetu visokih u kojima su zvucali kao ispod deke, u usporedbi s njim QUED Sliver Aniversary XT, nije zvucao tako dobro u basu/srednjima, ali je bio bitno bolji u visokima. Ovaj DIY kabel je jos bolji od DNM-a u basu i srednjima i boli od Queda u visokima.
Odlicno mi je sjeo u sustav. mom odusevljenju nije bilo kraja.
Cijena...cca 80kn/m....odlicno potrosenih.
INTERKONEKCIJSKI
3x26 AWG (0,128mm2)
Upleten u pletenicu, na jednom kraju 2 zice spojene na -, a na drugom jedna.
Terminiran Chincevima iz chipoteke, dodatno izoliranih teflonskom trakom (dali je imalo efekte ili ne nebi znao)
Slusni dojmovi:
Obzirom da sam ih ubacio odmah drugi dan nakon zvucnickih, nisam siguran koji je njihov doprinos, ali nekako mi se cini ( jedan kratki test) da su visoki manje prstavi ngo sa starim (isto DIY) kabelom.
Sve u svemu, razlika nije bila tako drasticna kao sa promjenom zvucnickih.
Cijena...cca 100kn par 60cm bez konektora
I za kraj pitanje
Kako se mjeri kapacitet i induktivitet?
L/C metar imam...valjda je dovoljno dobar za to.