Hvala za pojasnjenja i savjete mladitji
mislim da se nisam dobro izrazio oko "loseg" prijema - signal Otvorenog na 104.4 primam i na obicnu stap antenu ali uz nešto šuma te naravno bez sterea, stvar je u tome da je s jedne strane (negdje oko 105.0) djelomicno "prekriven" ultrajakim signalom superpopularnog katolickog radija, a s druge strane ga guši (negdje na 104.0) isto tako jak signal nekakvog narodnjackog radija preko granice... i yebiga
nakon refresha i podesavanja tuner puno bolje radi u "narrow" modu i mogu uhvatiti stereo signal sa ove postojece antene na krovu/stupu ali se cesto gubi (stereo), a ima i nesto šuma... kabl je, ako se dobro sjecam, KOKA2000 provucen vlastorucno 2006. god. i ima ga jedno 15m
pretpostavljam da bi i gore navedena omnica odradila svoj dio - tj. da mi ustabili stereo prijem, ali svakako se malo bacam na citanje oko yagi antena, a bacivsi oko na google images, misim da znam i jednog-dvojicu koji su ih koristili, pa su im mozda negdje jos citave van funkcije...
a probat cu i malo se raspitat za neko od tih starih Iskra pojacala po servisima, zna se zalomit da nekome negdje stoji nesto takvo i ceka
prijem recimo HR1,2,3 radi bez problema, naravno lokalne zelje&pozdravi stanice (RVK; RVU) rade isto "punim plucima", R-OS i jos par se moze ugodno slusati, ali uvijek im izleti neka Drezga, Tonson, mix rap&tambura, ispracaj sina jedinca na fakultet 60km dalje od kuce i slicne

a ja jednostavno vise nemam zivaca za to... zato sam zapeo za Otvoreni jer udare 5 min vijesti svaki sat i ostatak se svira, bolje ili losije, ali svira... net streaming (preko napravljenog DAC-a

) radi odlicno, ali nije to-to... di je tu skala sto svijetli, plus ako ide nekakav download u pozadini, ni streaming nije neka prevelika sreca
thx, procitam pa priupitam, opet

@Davorin - da li to znaci da bih ja trebao ovu postojecu probati okrenuti za 90 stupnjeva, odn. postaviti vertikalno?
http://www.hiwtc.com/products/vhf-fm-an ... -50478.htmnije problem probati, samo da kisa stane i da se pristup doticnoj malo osusi

....nemoj Sirogojno, ja ću....