termo bužir

Stalci, kabeli, podloge...

termo bužir

PostPostao/la audio kutak » 05 sij 2013, 23:25

otvaram ovu temu u kojoj bi pričali o raznim termo bužirima i njihovim primjenama...
... koje se dimenzije najčešče koriste
... od kojih materijala preporučate...

naravno, par trikova i savjeta iskusnijih diy-era nebi škodilo :mrgreen:

svaki link za kupnju je poželjan

ja sam konkretno mislio uzeti kod ovog prodavača na ebay-u:
http://stores.ebay.com/TUBING-EXPRESS/2 ... p=15&_sc=1

samo, inči i ja smo ko žena i auto :mrgreen:
Jedan trenutak sreće vrijedi tisuću godina slave
audio kutak

Re: termo bužir

PostPostao/la Edison » 06 sij 2013, 00:14

Buzir nabavljam lokalno, Chipoteka, Holex. Najcesce je to buzir koji se stisce 2x. Najcesce koristim promjere od 1,5mm, 3mm i 6mm (mozda je iza i koja decimala, no ja ih pamtim po tim mjerama). Bitno je da je dovoljne cvrstoce, tj. da ima debelu stijenku i da se ne pokida lako. Neki put traba i siri buzir promjera oko 30mm. Taj je ekstra debel i ima neko ljepilo po unutrasnjoj stjenci. Taj stiska ko piton... Grijem s pistoljem na vreli zrak (za skidanje boja, Pevec, oko 120kn).

Eto, buzir ko buzir, nema tu puno tajni ni pameti...

Audio kutak, s inchima nije tesko. 1" ima 25,4mm. U pocetrku dijelis, a poslje i sam skuzis koliko bi to bilo otprilike...
Čovječe pazi da ne ideš malen ispod zvijezda!
Edison

PostPostao/la joe dalton » 06 sij 2013, 00:16

A zašto želiš platiti šiping 15$ za nešto što imaš kod nas za kupiti na svakom uglu?

Edit: Preteko me Edison - nema tu neke posebne filozofije.
joe dalton

PostPostao/la sonny » 06 sij 2013, 00:27

Nije tako puno vremena proslo da barem kod nas u Ri termo buzira ili nije bilo za kupiti ili je bio bezobrazno skup...
Tada nam je glavni diler bio Schultz, pa smo imali i Raychema :D Kako onog s ljepilom iznutra, kako "obicnog" ali u bojama... I tako... Nitko nam tada nije bio ravan :D
A nekad je ovdje bilo dobro.......... Šteta.......
sonny

PostPostao/la s@ki » 06 sij 2013, 00:38

raychem radi spojice za TK kabele, najčešće podzemne te ste vrlo lako moguće dolazili u posjed nečeg takvog. Zapravo se radi o "običnom" termobužiru koji je često obljepljen ljepilom i nešto deblji i dakako čvršći od "običnog"
Budimo UNIVERZALNI
s@ki

PostPostao/la joe dalton » 06 sij 2013, 00:44

s@ki je napisao/la:raychem radi spojice za TK kabele, najčešće podzemne te ste vrlo lako moguće dolazili u posjed nečeg takvog. Zapravo se radi o "običnom" termobužiru koji je često obljepljen ljepilom i nešto deblji i dakako čvršći od "običnog"

Dopuna: Raychem radi (između ostalog) spojnice za sve vrste kabela (kao i kabelske završetke za srednjenaponske kabele) i sl. Tako da će vam Schulz najbolje reći što vam je "dilao" ;)
joe dalton

PostPostao/la sonny » 06 sij 2013, 01:04

Znam ja dobro sto smo mi to imali...
U to vrijeme sam Raychema mogao "dobiti" i u skveru, ali samo u promjerima 30 mm pa na gore...

EDIT : Schultz je bio diler u smislu sto je sve to dobio/nabavio po nabavnim/veleprodajnim cijenama... Nije se on obogatio na nama, bez brige... BTW, koliko me sjecanje sluzi Raychem proizvodi/distribuira i grijace kabele...
A nekad je ovdje bilo dobro.......... Šteta.......
sonny

PostPostao/la joe dalton » 06 sij 2013, 01:11

sonny je napisao/la:Znam ja dobro sto smo mi to imali...
U to vrijeme sam Raychema mogao "dobiti" i u skveru, ali samo u promjerima 30 mm pa na gore...

EDIT : Schultz je bio diler u smislu sto je sve to dobio/nabavio po nabavnim/veleprodajnim cijenama... Nije se on obogatio na nama, bez brige... BTW, koliko me sjecanje sluzi Raychem proizvodi/distribuira i grijace kabele...

Raychem radi i grijaće kabele i još gomilu sličnih stvari.
Pod "dilao" nisam mislio da vam je Schulz to prodavao, a kamo li se obogatio na tome :D
Pogotovo na količini koju ste mogli potrošit. :lol:
joe dalton

PostPostao/la audio kutak » 06 sij 2013, 02:54

joe dalton je napisao/la:A zašto želiš platiti šiping 15$ za nešto što imaš kod nas za kupiti na svakom uglu?

Edit: Preteko me Edison - nema tu neke posebne filozofije.

sorry, krivi link sam stavio..... od ovoga bi uzeo:
http://www.ebay.com/itm/Black-3mm-Dia-H ... 337652483c

mislio sam da razmijenite iskustva sa nama neiskusnima i da kažete sa čime se bolje radi, sa upalječem, lemilicom, heat gun.... ima li koji savjet za svaki os izvora topline...

edit.što se inča tiče, znam ja koliko je to, samo sam htio reći da me zbunjuje kada piše recimo 5/16 pa ti računaj... :mrgreen:
Zadnja izmjena: audio kutak; 06 sij 2013, 03:06; ukupno mijenjano 1 put/a.
Jedan trenutak sreće vrijedi tisuću godina slave
audio kutak

PostPostao/la Khadgar2007 » 06 sij 2013, 03:01

Ča se tiče inča imam dobar stari kalkulator koji ima 40 konstanti i 40 konverzija u defaultnoj memoriji tako da pritisak na gumb sve riješava. A bužire nisam nešto kupovao, ovdje u Elvomatu termo i obični bužiri su ko da kupujem srebnu žicu...Na prošlom Triode festivalu sam baš zbog toga kupio 20m tankog silikonskog bužira jer je bio bagatela- 2-3 puta jeftiniji. Možda u toj trgovinici za koju :ugeek: zna ima i termo bužira po pristupačnim cijenama.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

Sljedeća

Natrag na Pomagala

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.