@Elvis i Mate,
Thnx dečki, podrška i savjeti, te dobra konstruktivna kritika mi dosta znači i uvijek dobro dođe. Kod izbora kutije najprije sam bio odlučio da će biti metalna, od lima. Možete mi vjerovati na riječ, ali metal (pa i drvo) je puno lakše bušiti, rezati, obrađivati nego žilavu plastičetinu. I te rupe puno ljepše ispadnu na kraju, iako je i tanki lim dosta ugibljiv i elastičan kod umetanja lampi u podnožja, mogao bih reći čak i manje otpora pruža nego ova plastika. Da bi dobio na čvrstoći i njemu treba neka konstrukcija ili primjerena debljina (a to opet ima neku svoju drugu problematiku).
Nakon dosta isprobavanja i razmišljanja, postalo mi je jasno da sam izborom koncepcije testera sa konverterima čiji su trimeri postavljeni dosta nepraktično u unutrašnjosti tih malih konstrukcijica, praktično ograničio mogućnost izvedbe gornje ploče na transparentnu (prozirnu). Kod tih konvertera mi se jako svidjelo to što se višeokretnim trimerima (28 okretaja) može zaista izuzetno precizno namještati napon i struja, a i pokazali su se vrlo stabilni. Međutim, dostupnost tih trimera je, kako to već obično biva, sasvim druga priča, i ako se napravi uobičajena metalna, limena (ili drvena svejedno) kutija, onda se ukoliko se ne vidi što se radi, uvođenjem male kacavide (odvijača, šrafcigera) za okretanje trimera, lako može "promašiti" i napraviti negdje kratki spoj na toj maloj pločici konverterića. Druga je priča bila kad sam imao konvertere van kutije, na radnom stolu, tu je sve bilo vidljivo i lako dostupno.
Dakle, ostaje izbor transparentne gornje ploče i tu se stvar svodi na praktično tri materijala, pleksiglas, staklo i plastiku. Dalje nema. Razmišljao sam najprije o pleksiglasu, ali nisam se, u par mjeseci uspio dočepati nikakve adekvatne ploče (recimo par milimetara debljine i 30x20cm). Od stakla sam odustao ne zato što ne mogu izbušiti rupe na njemu, baš naprotiv, već sam bušio stomatološkom turbinom i dijamantnim borerima jako puno raznih staklenih predmeta, i to mogu vrlo precizno izvesti sve do debljine stakla od 18-20mm (jer su mi ti dijamantni borerići većinom do 20mm), dakle to nije nikakav problem, ali staklo ima par osobina koje su nezgodne u ovom slučaju, prvo specifična težina i neelastičnost, pa krtost i sklonost da pri manjim udarcima cikne, te koeficijent širenja pri temperaturama koji bi opet prije ili kasnije doveo do napuknuća itd...
Kroz slijedećih nekoliko slika biti će jasnije zašto se izbor na kraju sveo na plastiku.
Najprije sam odlučio riješiti "donji kat", postaviti mrežnu IEC utičnicu sa prekidačem i osiguračem:

Sa unutrašnje strane sam ožičenje riješio stopicama, koje sam obukao u prozirni termobužir.

Proradilo.

Sad donji, napajački kat izgleda ovako: