NaraYan Ney line four

NaraYan Ney line four

PostPostao/la black coffe » 24 svi 2012, 13:18

Čitam Vas od prvog dana Tj. od kad se pojavio link na "audiofilu". Naime iako sam po struci "električar" ugo oprema u kojoj danas ,na žalost nalazi čudo kineske (nepouzdane) elektronike ,odlućio sam potražit pomoć (vidim da ima ljudi iz Velike Gorice). U stvari bi htio predpojačalo" Narayan Ney line four" koje su slagali navodno neki dečki iz Samobora restaurirati. Obzirom da i izlaz nije "hi -end" -RotelRB 971 Htio bih ovu mekanu (na pasivi) zvučnu sliku pretvoriti u malo rezolutniju i recimo agresivniju,ma kaj to znaćilo-?.Ako ima netkokaj sugererati (selak) zahvaljujem.
black coffe

Re: NaraYan Ney line four

PostPostao/la s@ki » 24 svi 2012, 13:39

Narayan koliko je i meni poznato potječe iz Samobora.
Kolega je svojevremeno imao pojačalo koje je vrlo masivno izvedeno, vidi se da su se potrudili, barem oko vanjštine.
Nažalost nisam uspio doći do njega niti mi je poznato što je "pod haubom".
Daleko više informacija i savijeta ćeš dobiti ako uspiješ izvući service manual dotičnog uređaja, shemu ili barem detaljno poslikati iznutrice. Naravno, osim ako naletiš na nekog tko je baš posjedovao ili restaurirao isti uređaj.
Budimo UNIVERZALNI
s@ki

PostPostao/la black coffe » 24 svi 2012, 14:13

Ovo je predpojačalo sa 2 ecc82 u segmentu predpojačala i ecc83 u gramafonskom dijelu (nikad probano ) mala 0,3 wega ima funkciju gramo pre ampa . Znaći ni je izlaz . Htio bi osobu bez predrasuda da mi sugerira ili odradi kako(uz naknadu-da mi objasni ili ne :oops: kaj se i zakaj delalo). Inaće da se predstavim ja sam stari bik tamo ,iz 59te .Preslušao sam svašta ,i vratil sam se na početak .Samo mi fali malo zloćestoće u visokima i malo "mekanoće"u basovima.Ali jbg... I ovak ne čuem ,po PS prek 12kz Bome su blizu :lol: .
black coffe

PostPostao/la black coffe » 24 svi 2012, 14:25

Molim suseljanne iz V G da se jave . Imam preporuke za stariju ekipu od mene , ali ja bi mlade snage ,ako su potkovane znanjem taman i eksperimentiranjem ,ali sa suvislim srgumentima. :)
black coffe

PostPostao/la s@ki » 24 svi 2012, 14:34

Situaciju sa pojačalom sam čisto usput naveo, vidim da je u početku teme navedeno da se radi o preampu.
Svejedno, opaska stoji.Daleko više informacija ćete dobiti ako uz upit postavite, shemu/service manual/sliku... pogotovo ako se radi o nečem relativno nepoznatom (google ne nalazi ništa). :)
Budimo UNIVERZALNI
s@ki

PostPostao/la black coffe » 24 svi 2012, 14:51

Ne želim da mi se persira (u ostalom sam i na cice). Hvala na informacijama.Svakako računam (Da ne ću biti Je...en i da bu se neko iz Gorice javil) Bez mudrovanja ova kombinacija ni je za odbaciti ,a još ju je (čak i u ovakvom -ne optimalnom stanju) samo na aktivi vrijedno i interesantno .kako kome .poslušati :)
black coffe

PostPostao/la ilimzn » 25 svi 2012, 23:06

Koliko se sjecam, Narayan nije nista posebno, ne u smislu da je lose, vec se radi o tko zna kojoj verziji tipicnih starijih shema s ECC82/83, s svim svojim vrlinama i manama. Danas bi to vjerojatno drugacije odradili, no prednost je u ovom slucaju da je shema 'tipicna' pa je ne bi trebalo biti tesko prepoznati iz prilozenog primjerka, i prema tome restaurirati i/ili modificirati stvar.
ilimzn
Iron Man

PostPostao/la black coffe » 26 svi 2012, 12:20

Znam da nije neko cvijeće,međutim ugodno je za btw slušanje na pasivi ,dok na aktivi privlaći pažnju i tu počinje "problem". :cry: .Nije frka,ako najdem "mentora"iz VG ok ,ako ne, nisam ni ja baš "pekar"-bez uvreda .Imam se na ovom forumu kome obratit. :D
black coffe

Natrag na Za početnike

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.