Imaš na netu miliju tutorijala kako lemiti, ali evo u par rečenica kako ja to radim već 35 godina uspješno.
Trenutno imam neku Conradovu lemnu stanicu od cca 200 kuna, koja se regulira prko triaka, dakle 230VAC, a kojoj je sonda nakon par dana riknula pa sam na osnovu s regulatorom montirao običnu utičnicu i uključio Wellmanovo najjeftilije lemilo od 40-ak Wata tek toliko da mogu malo smanjiti temperaturu. Ispod lemilice je komad žice za čišćenje (ribanje) u domaćinstvu, a koja služi da se na njoj očisti vrh lemilice. Lemim isključilo sa lemnom žicom marke "Lux" koju kupujem u trgovini "Color", a mislim da je bilo i u "Peveca". Naime, ta lemna žica mi je ključ dobrog lema i kad nađeš jednom onu koja ti odgovara onda tu koristiš do kraja života tj. dok je ima za kupiti. Ta je debljine 1,0mm. Za fino fino lemljenje i SMD komponente imam i neku lemnu žice debljine 0,5mm, Vrući zrak probao jednom i odustao do daljnjeg dok mi ne zatreba, a to se u ovih 35 godina dogodilo samo nekoliko puta. Važnije od lemljenja je odlemljivanje, a za to postoji uz razne pumpice i čudotvorna Chem-Wik žica iz Chipoteke, jer druga nijedna ne valja.
Prije lemljenja ozbiljnijih stvari dobro je po datasheetovima naći podatke o temperaturi i vremenu grijanja, posebno to vrijedi za razne chipove, styroflex kondezatore, prastare plastične diode i slične stvari,
Za lemljenje buksni na pojačalu, debelih kablušina za posvećene audiofile

i sličnih stvari imam i jedno lemilo "za oluke" (što izgleda poput kuke) od 120W.

Za to imam i pastu.
Kako mi je oslabio vid, a modene komponente su sve manje, imam i povećalo, urarski okular montiran na cvike, komad plastelina koji mi drži ono što lemim na okupu itd.
Pomalo, doći će do rutine s vremenom, memoj se obeshranriti.....