slabo sam se posvetio tomu(prehlada me ulovila smrc smrc) ali ipak nesto jesam sam probao.
Glavni problem je laptop to sam znao i od pocetka..koji dok je na punjacu zuji i zuji..
.Posudio sam od sestre neki tablet da mi glumi izvor zvuka i s njim zujanje se smanjilo na prihvatljivu mjeru.
Sto cu poduzet po ovim pitanjem nisam jos odlucio..dali si kupit novu bateriju,dali si kupit adapter na opticki ili koaxsialni kabel kako mi je zbotic predlozio ili zadnje nabavit si posten izvor zvuka sa boljom zvucnom karticom itd.
Također moram si nabavit napravit neke minimum kvalitetnije kablove,USB- interconnct
Igrao sam se malo i sa DAC-om koji malo zuji i sam po sebi.Ponavljam malo ali zuji...nista s cim se nebi moglo zivjet ali mislim da ce se moc malo situacija popravit,uz vase savjete naravno
Pokusao sam odspajat mase kako ste mi savjetovali,prvo od kucista kasnije od toroida ali nista..
Toroid malo zuji kad se ga ukljuci tako da sam probao mu izvadit sredisnju vidu (seraf) kojim je spojen na kuciste ali nista.Ali sam primijetio da kad se ga malo pomice lijevo desno zujanje u zvucniku se mijenja.Tu doslovce mislim mijenja jer se ne smanjuje zuji nekako drugacije.
Isto to sam probao i sa transformatorima koji su na izlazu audio signala.Njih sam odvidao od podloge i malo ih micao lijevo desno kolko su mi zalemljeni vodovi dopustali.Tu se primijeti smanjenje i povecanje zujanja u zvucniku kao se ih zakrece i odmice od maticne ploce.
To su sve probe rađene jedno vecer na brzaka kasnije nisam se previse tomu pozabavio,tako da uzmite moje rijeci malo sa rezervom ali odprilike to bi bilo to.