Odgovorit cu vam ovdije decki vjerujem da cete me nac
Da ponovimo imam problem malo sa nekim zujanjem sistema.Sistem mi se za sada sastoji od laptopa kao izvora (sa mrtvom bateriom),DAC-a kojeg sam nedavno uzo od jednog naseg forumasa,pojacala 2 monobloka krklecovi 2a3 i dvije horne sa fostexsima en 166 (ima ih pod zvucnici)
trebat cu si jos neko predpojacalo ugurat u sistem ali za sad je tako.
Smetnje kako smo bili prije rekli javljaju se dok je laptop spojen na punjac,posto bateria ne drzi dugo.Kad je laptop odspojen od svog punjaca zujanje se smanji na prihvatljivu razinu.Laptop i DAC su spojeni najeftinijim USB kablom kojeg sam mogao naci... interkonekt također na tome cu jos poradit radi neke minimakne zastite od smetnji.Zvucnicke kablove sam napravio prema preporukama sa audiofil-a mnogima od vas su poznati a onima kojima nisu nek si pogledaju
Mase kako su rijesene na monoblokovima neznam.. ali vjerujem da su uredu ali budem pogledo jer me vec dugo kopka kako izgledaju iznutrice tih ampova.
Mase na DAC-u su rijesene kako se vidi sa slike ona od toroida i ona iz mreznog utikaca pod istim vijkom.Sad toroid malo zuji cak i kad DAC nije spojen sa kompom a kad se ga spoji zuji jos i vise.Njega mislim oklopit to nije problem sad dali mu se treba bolje rijesit to uzemljenje ili dodat kakav filter neznam...
Inace njegovim radom sam jako zadovoljan i dodao je ono nesto sto mi je falilo samo jos ostaje to zujanje koje me je... zeza zeza
Da neslusam muziku po tiho na vecer mozda se nebi ni zalio...
@zbotic
ajd hvala na ponudi ako ne iskopam nesto pametnije mozda i uzmem.. cijena je ok pa ako se odlucim se javim tnx