Prvi diy amp

Re: Prvi diy amp

PostPostao/la Khadgar2007 » 04 ožu 2012, 21:41

Moguće prošlo je dosta dugo vremena nakon ča sam spojio krivo sekundare trafoa.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la Ludov » 05 ožu 2012, 08:53

Možda me niste razumili spojeno je ovako kao na slici žuta ac, dvije crne gnd i zuta ac. Problem je nasta kad sam išao sve montirati u kutiju i zamjenio mjesta dvima žutima (ona šta je bila desno sad je livo ona šta je livo sad je desno) i tu je nasta problem. Nemogu virovat da može bit do toga, kolega mi govori da u gnd ne idu dvije crne nego žuta i crna koje su srednji izvod!? Zar to nije kratki spoj? Kako ču znat koji je srednji izvod (Naljepnica je bila oko jedne žute i jedne crne na kojoj je pisalo "srednji izvod" ali je u svojoj vječnoj mudrosti skinija ) i ako je to tako zašto sada radi ok?
Bolje živjeti sto godina u bogatstvu nego sedam dana u siromaštvu!
Ludov

PostPostao/la the_bebe » 05 ožu 2012, 08:55

Definitivno je najbolje šta možeš uzeti instrument u ruke i izmjeriti...tko neće biti greške...ovako možemo samo nagađati... ;)
Ja sam bogat čovek
the_bebe

PostPostao/la Khadgar2007 » 05 ožu 2012, 10:30

Upravo tako, instrument u ruke i napiši koliki otpor imaju namoti, pokraj toga napiši i koje si žice držao sa pipalicama instrumenta i onda već možemo viditi gdje koja žica ide, ovako "lijeva,desna,crna,žuta" baš i ne znači previše.
"Nakon prve čaše vidite stvari onakvim, kakve bi vi htjeli da budu. Nakon druge vidite ih onakvim, kakve nisu. Na kraju ih vidite onakvim, kakve zaista jesu, što je najgora stvar na svijetu."
Khadgar2007

PostPostao/la Ludov » 05 ožu 2012, 13:08

Kmeeeeee kakav vražji instrument ja u problemima a vama je do pesme! Ok, za sada radi sve ok, našao sam ko če mi izmirit i vidit jel sve ok. bitno je da sad sve radi.
Bolje živjeti sto godina u bogatstvu nego sedam dana u siromaštvu!
Ludov

PostPostao/la Mate » 05 ožu 2012, 19:20

Nije to baš tako jednostavno kako Khadagr kaže. Instrumentom možeš utvrditi koji par žica pripada kojem namotu. Instrumentom ne možeš utvrditi koja je žica početak , a koja kraj pojedinog namota, a to je također važno.

Prema onome što si ti opisao da se dogodilo, moguće je da ti ni sada nije u redu samo to ne vidiš.
Ipak bi trebalo imati neki voltmetar pa nešto premjeriti prije nego se prištekaju pojačala. A ni jedna žarulja od 220V 20 do 40 W ne bi škodila u seriju s primarom kod prvog uključenja.

Ono što je još moguće jest da prilikom novog spajanja jedna od dvije crne žice nije bila u kontaktu s GND terminalom. Inače zamjena žica (AC) ne smije uzrokovati manifestaciju koju si spomenuo. Bolje to provjeri na vrijeme (Bez pojačala).
Mate

PostPostao/la Khadgar2007 » 05 ožu 2012, 19:30

Mate je napisao/la:Nije to baš tako jednostavno kako Khadagr kaže. Instrumentom možeš utvrditi koji par žica pripada kojem namotu. Instrumentom ne možeš utvrditi koja je žica početak , a koja kraj pojedinog namota, a to je također važno..

Istina, ali barem neće spojiti kratko jedan namot, a dalje se ide eksperimentiranjem koje neće doći glave trafou, barem ja tako to vidim.
Khadgar2007

PostPostao/la Mate » 05 ožu 2012, 19:39

Khadgar2007 je napisao/la:
Mate je napisao/la:Nije to baš tako jednostavno kako Khadagr kaže. Instrumentom možeš utvrditi koji par žica pripada kojem namotu. Instrumentom ne možeš utvrditi koja je žica početak , a koja kraj pojedinog namota, a to je također važno..

Istina, ali barem neće spojiti kratko jedan namot, a dalje se ide eksperimentiranjem koje neće doći glave trafou, barem ja tako to vidim.

Zato i kažem da onda moguće da ni sada nije u redu kad on misli da jest.
Mate

Prethodna

Natrag na Za početnike

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 2 gostiju.