kondenzatori

Re: kondenzatori

PostPostao/la ilimzn » 09 sij 2012, 17:51

tom_hifi je napisao/la:Hehe, ne baš tako.

Pitao sam dal ima smisla mijenjat keramike, a ne da ću ih mijenjat. Nabrijavanje je bio samo izraz, da ću promijeniti kondove boljima koji se isplate i imaju smisla mijenjat. ;)

A s ovime se slažem što pišeš, upravo zato sam i pitao dal se isplate mijenjat keramike polipropilenima na tim mjestima u smislu nekog poboljšanja. :)

Pa eto, pocni tako da nadjes gresku koju sam spominjao...
ilimzn
Iron Man

PostPostao/la alfa » 28 sij 2012, 21:41

kakvi su rifa mmk kondenzatori? našao sam tablicu gdje piše da su oni moderna zamjena za rifa phe351.
alfa

PostPostao/la tom_hifi » 28 sij 2012, 23:53

alfa je napisao/la:kakvi su rifa mmk kondenzatori? našao sam tablicu gdje piše da su oni moderna zamjena za rifa phe351.

MMK je polyester ;)
tom_hifi

PostPostao/la alfa » 20 vel 2012, 21:30

našao sam doma nekakav stari kondenzator pa me zanima jeli milozvučan i gdje bi ga mogao ugraditi?

slika
alfa

PostPostao/la Davor » 29 ožu 2012, 19:53

Teško.
Elektroliti za visoke napone imaju osobine optimirane za rad na visokim naponima.

Daleko najkvalitetniji članci o kondenzatorima i utjecaju na zvuk vrtili su se negdje 2002 u Electronics world-u. Cyril Bateman si je dao truda i u tančine obradio problematiku. To su ujedno bili zadnji trzaji EW-a prije nego je to postala potpuno žuta tiskovina. Nekako sam potrpio još par brojeva potom i jednostavno nisam obnovio pretplatu.

Srećom, članci se nađu na netu:
http://www.proaudiodesignforum.com/foru ... 53&start=2

Mislim da svatko željan dobrog zvuka svakako treba ovo pročitati. Ima detaljno i o nepolariziranim elkosima, tantalima itd. Jako vrijedno štivo.
Davor

Prethodna

Natrag na Za početnike

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 3 gostiju.