tom_hifi je napisao/la:ilimzn je napisao/la:Ovaj 68p je vjerojatno izmedju mase i uzemljenja, provjeri. Tu nema snisla stavljati nesto drugo. A na kakvim su mjestima te keramike? Tip kondenzatora je uvijek odredjen onim cemu sluzi u sklopu...
Te keramike su u napajanju u playstationu.

Kak sam rekao, probat ću jedno napajanje 'nabrijati' boljim komponentama, a za drugi playstation ću napraviti skroz novo da mogu usporediti.
Aha, znaci nabrijavanje se radi tako da se svugdje stavljaju 'bolji' kondenzatori, bez obzira cemu sluze i po kojim bi kriterijima bili bolji?? (Hm... bez uvrede, al imas li mozda neku formu ADHD-a?)
Da sam kojim slucajem zlobniji, pustio bi te da mijenjas kondenzatore samo da ti mogu vidjet facu kad ti se koji od njih razleti u komade. Ovako cu se suzdrzat

i za pocetak ti reci da shema ima jednu ociglednu gresku, koju ce svatko tko ima malo znanja cemu koji kond u tom sklopu sluzi odmah uociti. U nastavku, krenuo si mijenjat bas one koje najmanje treba...
Mozemo se mi opcenito dogovoriti da se stvari ne rade po sistemu refleksa tipa 'keramika bad - polipropilen good' i cim netko vidi kondenzator odmah misli kako ga treba zamijeniti (onda slijede otpori, pa srebrni tinol i tako to...) kao da su ljudi koji su projektirali taj sklop zavrsili 3 razreda osnovne i knjige za cetvrti, a dijelove stavljali prema kriteriju 'cega puno imamo'. Trebalo bi ipak prije zamjene POKUSATI razumjeti zasto je neka komponenta uopce tamo gdje je, a neuspjeh u tome bi trebao znaciti da je znanja premalo a ne da treba tamburati nasumce ko maks po diviziji u nadi da ce stvari ispasti 'bolje'. Mislim, da su keramike tako neupotrebljive, onda ih nitko nikamo ne bi ni ugradjivao, zar ne?