LesFaul je napisao/la:Ludov je napisao/la: Kit zahtjeva dual napajanje 20-28v valjda za svaki kanal po jedno.
Ovako kako si napisao i nije bas jasno sto si mislio... Za ispravljac koristis oba sekundara. Ako hoces da svaki kanal ima svoj trafo i ispravljac (tzv dual mono pojacalo) trebas onda dva trafa od po 100-150VA sa 2x20-28V sekundarima. Ako hoces jedno napajanje s jednim trafom za oba kanala (stereo pojacalo) onda trebas trafo od 200-300VA sa 2x20-28V sekundarima.
Nije baš jasno što sam mislio iz razloga što nisam veliki znalac

(unaprijed se ispričavam na glupim pitanjima)

. Znači da ustanovimo kako stvari stoje radio bi stereo pojačalo (ne dual mono) Ovaj rectifier filter je ispravljač, znači jedan je i treba mi jedan trafo. Moželi netko otići na
http://www.elmatis.hr/Articles.aspx i naći koji mi trafo treba i to mi napisati. Sa kitom dobijem i shemu spajanja tako da se snađem (čitaj bit če

).
Mate je napisao/la:Mislim da bi puno preciznije kod narudžbe trafa bilo dati napon i struju sekundara, a snaga onda koja izađe. Pametan proizvođač će pametno onda odabrati žicu i količinu željeza. Odnosno željezo će biti odabrano tipsko koje ima jer za njega obično ima i odgovarajuće plasttične ili prešpan špule za EI trafo npr.
Za ovu aplikaciju bi svakako trebalo oko 4 ampera po pojačalu (trajno). Znači ako se ide na jedan trafo, onda je to oko 8 ampera.
Tako sam ja prije par godina naručio dva ovakva baš za 3886. (Ovdje je uz sporazumni dogovor odabrana manja jezgra jer je cijena prve slijedeće bila značajnije veća). Kod narudžbe trafa obavezno naglasiti da je sekundar za simetrično napajanje, jer će onda i motanje biti simetrično tj bifilarno. Ovo bi trebalo vrijediti i za torusni trafo.
Koji je ovo jezik? Jesam li se uvalio do grla?