Kako ne čita pržene CDe, treba podesiti laser, što sam i učinio. Postoje dvije vrste lasera na tim playstationima, oni koji se štelaju na 11.4mV i oni koji se štelaju na 24.4mV. Moj laser je ova druga verzija, jer na 11.4mV ne čita ni originale. Nakon toga slijedilo je dvodnevno preslušavanje (naravno, ne cijela 2 dana

Našao sam u kutiji dva kondića Wima 2.2uF 250V MKP10 i surfajući netom, vidio da se izlazni dio može skroz zamjeniti jednim običnim RC HPF-om. Spojio sam Wime direktno na pinove DACa i direktno na činč konektor i 100K otpor prema masi. Signal iz playstationa ide u 6N1P buffer i iz njega u Audiolab 8000A.
Nakon zamjene cijelog izlaznog dijela običnim RC HPF-om, zvuk se otvorio, stage proširio, detalji su isplivali na površinu, no iznenađen sam kako je ona mirnoća ostala prisutna što govori da zvuk nije nimalo naporan, a puno je detaljniji, dinamičniji od originala.
Neću puno filozofirat niti pisat, mijenjao sam DIY interkonekt za ovaj, reći ću to tako, 'kultni' uređaj i nisam nimalo požalio. Ostaje mi još složiti novo i bolje napajanje te ga staviti u zasebnu kutiju.
Nisam previše slikario, tek 3 sličice.

Na pola puta:

Trebalo je i pločicu bušit. Ove Wime su jedva jedvice stale unutra. Probat ću na Ebayu pronaći nešto manje kondenzatore, Ero MKP ili tako nešto, ovi su samo privremeno unutra. Stavio sam i termobužir ispod kondenzatora, tako da nisu direktno na pločici.