Da se poslužim našim izrazom iz brodograđevne industrije "Konverzija" npr. kad se brod jednog tipa i namjene razreže i ponovo sklopi za drugu namjenu.
Dakle prijatelj ima navedeni receiver s kojim je imao probleme, a u biti mu služi kao pojačalo na rezervnoj lokaciji. U servisu su mu rekli da je crkao "procesor" i da je nabavka i zamjena istog neizvjesna i skupa. Osobno sumnjam u tu diagnozu ali to pali kod neupućenih. Po meni su to ionako uređaji za koje skidam kapu inžinjerima na trudu ali s krajnjim rezultatom koji je u najmanju ruku upitan. Dakle uređaji koji nama ovdje (nadam se da dijelim mišljenje većine)su zanimljivi više kao kanta moguće upotrebljivih dijelova. Samo zadnja ploča vrijedi bogatstvo
Dakle ideja je da se počupa blok sa 6 pojačala, izradi novo napajanje i stavi pošteni hladnjak sa rezultatom 2x3-stazni izlazni stupanj za pogon nekakvih aktivnih sustava.
U ovom trenutku raspolažem samo sa service manualom i slikama na internetu. Uređaj još nije došao do mene na procjenu.
Vas, cijenjena zajednico, molim za ocjenu ovakve rabote, te posebno za ocjenu izlaznih stupnjeva pojačala. Ima li smisla s takvim pojačalima se upustiti u ovu rabotu? I naravno sve druge dobronamjerne sugestije su dobrodošle.
Service manual sam skinuo ovdje: http://www.go-gddq.com/upload/2013-01/23/2013011662.pdf
Uređaj je deklariran kao 6x80W/8 Ohma. Što naravno nema veze sa ugrađenim transformatorom (jedino ako ne uzima negdje direktno 220