Sony Playstation 1 SCPH-1002

Dogradnja tvorničkih uređaja

Re: Sony Playstation 1 SCPH-1002

PostPostao/la s@ki » 05 ožu 2012, 00:07

e dusica draga..drugi put onda zmjeri sve komponente koje misliš stavljat pa ćemo prilagodit pločicu tome :)
stavljene su "uobičajene" dimenzije :)
kaj se lemljenja tiće...pa ne lemiš krampom :), lijepo si rekao da si lemio po nožicama integrirca i da nije frka :) imaš pol mm lufta okolo :D
Budimo UNIVERZALNI
s@ki

PostPostao/la tom_hifi » 05 ožu 2012, 00:08

Imam običnu 30W lemilicu. Zasad je dobro poslužila. Zezam se u vezi pločice. Samo na dva mjesta mi je trebala žica za odlemljivanje, ostalo je bez problema išlo. ;)

Sad zadaća odlemiti pin AVDD od pločice .. To ću na vježbati na onom koji stoji u drugoj sobi :)

Edit:

ne pitajte me kako, al na probnom playstationu uspjelo odvajanje pina od pločice. Promatrao sam kako da to sve 'naguram' između ta dva pina i samo je jedno rješenje i to ću tako napraviti. Vidjet ćete kak će to izgledati, vjerojatno sutra.
tom_hifi

PostPostao/la tom_hifi » 05 ožu 2012, 18:35

'Pokusni' playstation prošao test. Uspio sam sve zalemiti i radi. Nema dima, ima zvuka na zvučnicima s kojima to isprobavam. Znači, ovo je OK!

Sad krećem na playstation iz sistema. Drž'te fige :)
tom_hifi

PostPostao/la tom_hifi » 05 ožu 2012, 22:04

Riješeno. "Plejka" radi ko velika. Slušao sam jedno sat vremena i očekivano, zvuk se popravio. Bolja prozračnost, detaljniji, čišći zvuk, a bass je puno brži i precizniji. Vokali su bili vrhunski i prije, tako da neću ništa previše pisati o njima :) Ja zadovoljan. Taj SCPH-1002 mi je najbolja zamjena ikad. Za komad žice dobio to čudo. :admin:

Shunt spojen na 7.8V izvor

slika

Sve spojeno i gotovo

slika slika slika

Dvije veće slike

slika slika

Da nemam dva playstationa, bilo bi puno teže sve to eksperimentirati i isprobati. Ovaj drugi shunt sam puno lakše spojio, makar to je stvarno dosta težak zahvat.

Playstation zasad svira i ne vidim razloga da bi stao u budućnosti.
tom_hifi

PostPostao/la ilimzn » 06 ožu 2012, 14:33

Ajde reci ti meni sto islis cemu sluzi ova metalna pregrada do koje si montira shunt, i razimisli malo kakvi su naponi oko njega, i elektromagnetska polja...
ilimzn
Iron Man

PostPostao/la tom_hifi » 06 ožu 2012, 14:48

ilimzn je napisao/la:Ajde reci ti meni sto islis cemu sluzi ova metalna pregrada do koje si montira shunt, i razimisli malo kakvi su naponi oko njega, i elektromagnetska polja...

To je hladilo tranzistora, naponi su iznad 200V. No, nažalost, to je ujedno i jedino mjesto na moje sam mogao montirati shunt regulator, a da ostane u kučištu. Opcija broj 2 je montiranje shunt regulator negdje izvan kučišta, iza, gore, ispod ... Nikako, ali nikako se to ne može drukčije izvesti bez obzira koliko je sitna pločica.

Kaj, da izvadim pločicu van i montiram na kučište? :D Ako bude tako bolje, ja ću to tako i napraviti. Meni neće smetati. :)
tom_hifi

PostPostao/la ilimzn » 06 ožu 2012, 14:53

Naponi su preko 600V u pikovima 'prekrasnih' valnih oblika.
Kako stojis s raspolozivom visinom kucista u donjem desnom kutu (zadnja slika)?
U svakom slucaju ako ostane tu gdje je, bilo bi zgodno napraviti neku malu limenu kutiju/oklop i naravno izolirati je.
ilimzn
Iron Man

PostPostao/la s@ki » 06 ožu 2012, 14:55

a kaj ti je sa kontra strane tog lima ?
Budimo UNIVERZALNI
s@ki

PostPostao/la tom_hifi » 06 ožu 2012, 14:58

Nikako tamo ne može. Može moooožda i to je vrlo upitno na nosač lasera. To je metalni dio koji prekriva cijelu pločicu playstationa i između njega i pločice je 11mm. Jedva su sitni osconi stali unutra, kaj da više kažem.

Probat ću još nekako na taj nosač pripasati pločicu, a ako neće ići, stavit ću je van kučišta. Nek se hladi :mrgreen:

Eto, hvala na informaciji. Ipak želimo da nam AVDD bude najčišća moguća 'linija', jelda ;)

s@ki je napisao/la:a kaj ti je sa kontra strane tog lima ?

Misliš, lijevo od hladnjaka? Ništa, tu dolazi plastično kučište na koje ne mogu montirati jer svaki put kad se bude PS otvarao, to bude predstavljalo određeni problem, jelda, a ujedno i puno duže žice. Ako uspijem montirati na nosač lasera, to bude onda još i najbolja opcija. Eto, vidiš, pločica je toliko mala, a još nema ni za nju mjesta unutra, tj. kvalitetnog mjesta.
Zadnja izmjena: tom_hifi; 06 ožu 2012, 15:01; ukupno mijenjano 1 put/a.
tom_hifi

PostPostao/la s@ki » 06 ožu 2012, 15:00

pločica je prilično mala, možda da ju pozicioniraš okomito sa elektrolitima bližim dnu ?
Budimo UNIVERZALNI
s@ki

PrethodnaSljedeća

Natrag na Tweak

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.