Ako ces stavljati neki silver recimo coax (mikrovalni) svakako ih vodi jedan do drugog zajedno (moze ih se povezati skupa s par prstenova termo-buzira).
Sto se tice samog LIPSEO-a, TL431, mislim da ne trebas trimati napone, tih 0.1V +- je minimalna razlika, osim ako ne zelis tjerati maks. napon, a to bi bilo negdje do 6V.
Spomenuo sam u jednom od zadnjih postova da bi BF245 trebalo birati za struju 20-ak mA, to je greska, zaboravio sam da smo radi male naponske razlike stavili CCS s tranzistorima, tako da BF245 moze biti bilo koji, stovise, cak i A verzija s 5mA Idss je i vise nego dosta. U svakom slucaju, 6V je ionako neki maksimum pa da CCS s 8V ulazom jos dobro radi kao CCS, a ni AC175 ne podnosi vise. BF245C za barem 10mA je onaj kojim se napaja LED shunt za clock DAC-a. Tu treba voditi racuna da je napon iz XTO pina nesto mani od napajanja clocka, a taj je pak jednak naponu na dvije serijske LED, oko 4.4-4.5V. Po specifikaciji AC chipova ulazni napon za logicki 1 je minimalno 2/3 napajanja, sto bi za 6V napajanje bilo oko 4V, tako da je moguce da signal iz oscilatora nece moci okinuti AC175 kako treba, ili ce to raditi s jako velikim jitterom, s cijim smo se nezeljenim efektom vec upoznali. Radi toga bi ja radije ostavio napajanje AC175 oko 5-5.2V.
Za sada ne bi mijenjao clock. U principu bi tu trebao jedan buffer s XTO pina, invertor s CKO pina ili kompletno novi oscilator. Tek kada se LIPSEO dokaze po sonicnim kvalitetama, idemo jos taj korak dalje. Osim toga moguce je LIPSEO izvesti i u diferencijalnoj (XLR) varijanti, dodavanjem kopije postojeceg filtera i izlaznog veznog konda na do sad neiskoristene komplementarne izlaze bistabila koji se nalaze u AC175. Oprez, potrosnja ce porasti na priblizno dvostruku vrijednost, pa ce trebati blago korigirati jedan od otpora u CCS-u. S druge strane, smetnje koje proizvodi proces konverzije i filtriranja postaju diferencijalne i njihove se visokofrekventne komponente u velikoj mjeri posve ponistavaju vec u vodovima napajanja, sto znacajno olaksava rad lokalnog shunta. Za ovakvu 'de luxe' izvedbu LIPSEO-a (odnosno, to bi bio LIPBO
), bi ozbiljno trebalo razmisliti o izvedbi s SMD komponentama (sve osim elektrolita i folijskih kondova), cisto radi potrebnog prostora.
U prijasnjem jednom postu sam spomenuo i Broskie follower. Tu cu odmah napomenuti da je taj sklop principijelno gotovo idealan za ovakav DAC ali mu treba dodati pasivnu filtraciju, i, jos vaznije, zastitu DAC izlaza od inicijalnog tranzijenta kada su cijevi hladne - na ulazima se (ovisno o izvedbi filtera) moze pojaviti pola napona napajanja cijevnog stupnja, sto ce biti tipicno preko 100V i vrlo ce efikasno skratiti zivot DAC chipa na red velicine milisekunde. Dakle, sklop treba razradu za konketnu implementaciju.