Mate je napisao/la:Aapropo ovog mog prethodnog komentara:
Poznajem osobno (do druženja) nekoliko vrhunskih glazbenika hrvatske glazbene scene. Osim što štede pa imaju, i sukladno tome su mrvu tašti pa moraju imati sve najjj..., nikad s njima nisam primjetio da zapravo mare za HiFi i od toga prave filozofiju. Istina popili bi ti krv ako im ne pogodiš ozvučenje na pozornici preko kojeg imaju nešto "reći", ali na kraju će zasvirati i zapjevati na bilo kojoj kanti. I budući su klase, to će zvučati perfectno do rezanja žila. Ne radi kante od ozvučenja nego radi njihove moći i talenta.
Da im pustiš bilo što na lijevak, čuju sve i više nego što mi mislimo da čujemo na ne znam kakav vrhunski HiFi. I onda još počnu neku spiku koju ja niti razumijem do kraja a bogami niti čujem to o čemu govore.
"Čuj kako ženska ima izvrstan vibrato...." " A čuj ovo je malonazalno..." a ja:![]()
naprežem ušesa, i kimam glavom "je, je, baš tako"
Šta ću drugo, ne moš od sramote.
Milivoj je napisao/la:Pozdrav svima!
Očito je da pokušaj koji je trebao naše graditelje audio-sustava privoljeti da izmjere akustičke parametre svojih uradaka, nije uspio. Naime, Forum obiluje napisima kao na primjer: ova elektronka zvuči bolje od one prethodne, zamjena ta i ta daje bolju zvučnu sliku....itd. Nema ni slova o nekoj izmjerenoj veličini koju se može dovesti u korelaciju sa drugačijom zvučnom slikom. Takvi tekstovi nemaju puno smisla, jer ne govore baš ništa, zapažanja vrijede unutar sobe za slušanje, a i to je upitno, ako bi ocjenu dalo nekoliko osoba različitih glazbenih preferenci. Znam da su forumaši amateri, ali takav pristup nije pristup dobrog amatera, to je čisti diletantizam. Kada bi se još naveo podatak da je slušni test proveden u slušaonici od 100 kubnih koraka, zbrka bi bila kompletna.
Zamislite da deset zidara zajedno gradi kuću, a svaki ima metar duljine koju je odredio on sam!! Recimo 80 do 130 centimetara.
Trenutno korisnika/ca: / i 1 gost.