Prilika! grupna kupovina Fountek drivera.

Re: Prilika! grupna kupovina Fountek drivera.

PostPostao/la Mate » 04 tra 2012, 01:16

po meni to je mačak u vreći.
A ono što se vidi i golim okom i što se meni osobno ne svidja jesu Al membrane. Moje iskustvo s aluminijem nikako nije dobro. Izgleda su u Kini ostali bez papira. :D
Mate

PostPostao/la the_bebe » 04 tra 2012, 08:15

Istina je da driveri imaju alu membrane ali su svuda ocijenjeni jako dobro...svuda po netu ih hvale pa valjda onda i nekog vraga vrijede...
A šta se tiče uleta nije uredu jer si i na c.i.c.e. imao isti ulet a to nikako nije po pravilima foruma...pogotovo ovdje gdje nas ima jako malo...
Ja sam bogat čovek
the_bebe

PostPostao/la malium » 04 tra 2012, 11:50

Eto, još jednom, žao mi je ako me neko krivo shvatio... Ovo nije planirano, uletilo je ko prilika u zadnjih par dana, sasvim slučajno, a već u petak moram poslati narudžbu sa količinama, jer mi je druga naručena roba za firmu spremna i kreće, tak da sam malo panično postavio oglas na što više foruma, da se sakupi neka količina. Ponavljam, ja ovo ne radim zbog zarade, nego isključivo iz želje da se dokopam drivera. Kad uhvatim vremena volim sklepati koje kutije, jer mi je to pradavna želja koju si nisam nikad uspio ostvariti (do prije godinu dana), još uvijek se smatram početnikom i slabo kužim tehničku spiku oko svega toga. Uglavnom gledam i kopiram provjerene projekte, kad nađem vremena i novaca. Imam ljubavi i želje, i volje za naučit, al negdje se mora počet. Na diyaudio.com sam u nekoliko navrata vidio pozitivne komentare za Fountek, i kad se poklopilo nemoguće, da mogu povući nešto drivera iz tvornice jer mi agent pozna čovjeka iz Founteka, susjedi su, htio sam na brzinu naći još nekog ko bi si uzeo koji driver. Nema rizika, sve je legalno uvezeno, plaća se kad stignu, i nisam mislio da bi netko to mogao krivo tumačit... Dapače, očekivao sam baš suprotne reakcije. Al čovjek pogriješi i kad ne očekuje, izgleda...
malium

PostPostao/la nik » 04 tra 2012, 17:57

Dragi Maliume razumljiva je tvoja želja da se dokopaš tih drajvera za koje ja osobno smatram da su dobri.
Međutim opet ti kažem da to nisu neki povoljni uvijeti i kad god želiš nabaviti od 2 komada ili više
mi ćemo ti vrlo rado pomoći jer kupujemo direktno od founteka i to po komadu
pozdrav
nik
nik

PostPostao/la malium » 04 tra 2012, 18:20

Poštovani,

Možete li napisati koliko bi kod Vas primjerice koštao par NeoCD1.0 ili FR89EX, u Hrvatskoj? Da ne prolazim cijelu torturu sa uvozom ako možete biti konkurentni. Trenutno nas ima za oko 40 - 50 drivera, pa eto, napišite cijene što prije, jer u petak moram već poslati narudžbu ako hoću da mi roba bude spremna na vrijeme kod agenta. Sad sam tek vidio PM, javio sam se na mail...
malium

PostPostao/la Roko » 04 tra 2012, 20:51

Jedan moj frend je bio nedavno zainteresiran za Fountekov NeoPro5i true ribbon, zna li tko jeli to dobavljivo i po kojoj okvirnoj cijeni?

slika
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PostPostao/la Roko » 04 tra 2012, 21:18

malium je napisao/la:Eto, još jednom, žao mi je ako me neko krivo shvatio... Ovo nije planirano, uletilo je ko prilika u zadnjih par dana, sasvim slučajno, a već u petak moram poslati narudžbu sa količinama, jer mi je druga naručena roba za firmu spremna i kreće, tak da sam malo panično postavio oglas na što više foruma, da se sakupi neka količina. Ponavljam, ja ovo ne radim zbog zarade, nego isključivo iz želje da se dokopam drivera. Kad uhvatim vremena volim sklepati koje kutije, jer mi je to pradavna želja koju si nisam nikad uspio ostvariti (do prije godinu dana), još uvijek se smatram početnikom i slabo kužim tehničku spiku oko svega toga. Uglavnom gledam i kopiram provjerene projekte, kad nađem vremena i novaca. Imam ljubavi i želje, i volje za naučit, al negdje se mora počet. Na diyaudio.com sam u nekoliko navrata vidio pozitivne komentare za Fountek, i kad se poklopilo nemoguće, da mogu povući nešto drivera iz tvornice jer mi agent pozna čovjeka iz Founteka, susjedi su, htio sam na brzinu naći još nekog ko bi si uzeo koji driver. Nema rizika, sve je legalno uvezeno, plaća se kad stignu, i nisam mislio da bi netko to mogao krivo tumačit... Dapače, očekivao sam baš suprotne reakcije. Al čovjek pogriješi i kad ne očekuje, izgleda...

Maliume, ovakav ulet na forum, poput tvoga, većina članstva gleda sa (razumljivim) podozrenjem. Ljudi nastoje, poučeni iskustvom iz nekih sličnih situacija, biti objektivni i oprezni, otud takve podozrive reakcije i nepovjerenje. Prvi post, bez uobičajenog predstavljanja u dijelu foruma predviđenog za to, pa odmah neka prodaja (jeftino, povoljno super...itd..), sasvim sigurno nije dobar ulet i moj bi ti prijedlog bio da, poštujući neka uobičajena pravila (koja važe na gotovo svim forumima diljem svijeta), napišeš koju riječ o sebi i svom samograditeljskom iskustvu u naslovnom dijelu foruma Hr Diy Audio, thread Novi članovi. Tako ćeš ljudima olakšati komunikaciju s tobom, pa će i same reakcije na eventualnu zajedničku (grupnu) kupovinu biti vjerojatno ponešto drugačije. Za takvu kupnju postoji i posebna tema u podforumu Nabava dijelova.
neciviliziran, nekvalitetan i ne vidim dalje od nosa
Roko

PostPostao/la malium » 04 tra 2012, 23:02

Roko je napisao/la:Jedan moj frend je bio nedavno zainteresiran za Fountekov NeoPro5i true ribbon, zna li tko jeli to dobavljivo i po kojoj okvirnoj cijeni?

slika

Pozdrav,

Kod mene, ako bi uvozio, cirka 900kn za kom...
malium

PostPostao/la malium » 04 tra 2012, 23:23

Roko je napisao/la:Maliume, ovakav ulet na forum, poput tvoga, većina članstva gleda sa (razumljivim) podozrenjem. Ljudi nastoje, poučeni iskustvom iz nekih sličnih situacija, biti objektivni i oprezni, otud takve podozrive reakcije i nepovjerenje. Prvi post, bez uobičajenog predstavljanja u dijelu foruma predviđenog za to, pa odmah neka prodaja (jeftino, povoljno super...itd..), sasvim sigurno nije dobar ulet i moj bi ti prijedlog bio da, poštujući neka uobičajena pravila (koja važe na gotovo svim forumima diljem svijeta), napišeš koju riječ o sebi i svom samograditeljskom iskustvu u naslovnom dijelu foruma Hr Diy Audio, thread Novi članovi. Tako ćeš ljudima olakšati komunikaciju s tobom, pa će i same reakcije na eventualnu zajedničku (grupnu) kupovinu biti vjerojatno ponešto drugačije. Za takvu kupnju postoji i posebna tema u podforumu Nabava dijelova.

Još jednom, žao mi je. Prilika se pojavila i morao sam reagirati brzo, nisam imao vremena za predigru. Shvaćam da su ljudi skeptični, no ne tražim novce unaprijed, nego kad driveri dođu, kad će se moći slikati, vidjeti i preuzeti u živo. Čak ni ne tražim da garantirate da ćete naručeni driver i uzeti, već da pokažete otvoreni interes, pa da uvezem drivere koje ću moći nekom i naknadno prodati, obzirom da imam postavljene minimalne količine koje moram uzeti, a tolika količina drivera mi ipak neće trebati, niti si je mogu trajno priuštiti. Mada Nik kaže da može ponuditi slične cijene ovdje, još čekam njegovu ponudu, i dok se ne uvjerim u isto, cijene koje imam smatram dobrom ponudom jer su niže od svih koje sam našao na netu, pa čak i za rabljene. Na cijene koje mi je proslijedio agent, računati su fiktivni mada vjerujem realni troškovi transporta avionom, te svi popratni troškovi, stoga vjerujem da cijena može teško biti niža, osim ako eventualno neće putovati brodom što znači i daleko veće rokove. Ovdje govorimo o 10 dana od narudžbe.
Također, napomenuo sam da su cijene samo projekcija očekivanih, jer još neznam o kojoj zapravo količini čega govorimo, i tek kad se sve stavi na papir ću moći izraziti stvarnu cijenu drivera. Ponavljam, ja na istima ne mislim zaraditi.
Još jednom ponavljam da robu moram naručiti u petak, jer može ići samo sa robom koju mi agent priprema već neko vrijeme i koja je spremna. Nadam se da možete shvatiti o kolikom se malom vremenskom prozoru sa kojim sam morao raditi radi, te da to na neki način opravdava moj "ulet".
Ne mogu se osjećati skroz loše zbog ovog, makar nisam očekivao ovako negativne reakcije, jer sam ipak našao dosta istomišljenika, i ova kratka akcija će usrećiti nas tridesetak, što znači da nije bilo sve uzalud, i meni osobno zadovoljstvo. Ne samo tim što sam pomogao na neki način nekolicini, već i iz razloga što sam sebi rješio toliko željene igračke za samogradnju, praktički u pola cijene, što je u usporedbi sa jadnom i realno vrlo skupom ponudom na našem tržištu, meni sreća ravna dječjoj. Neznam za Vas, al ja si nekad otvorim Part ekspress i slinim pa psujem naizmjence. Jer do toga nemogu, obzirom da driveri nisu lagani, a poštarine su gigantske.

Stoga, ako si mogu nabaviti odlični FR89EX, za koji i Zaph kaže da je najbolji 3" koji je ikad čuo za 200kn sa porezom, za 10 dana u Hrvatskoj, što je manje nego u Americi, ja sam sretan. Još jednom se ispričavam što sam pogriješio da će diy zajednica znati cijeniti ovakvu priliku, izgleda da je problem u meni. Oprostite. :oops:
malium

PostPostao/la lolo » 07 stu 2012, 00:42

Pozdrav! Maliume naručio bih par FR89EX-4 ohma ako je to stiglo! Moram ovako pošto ne mogu poslati privatnu poruku. Neznam zašto neće!
lolo

PrethodnaSljedeća

Natrag na DIY oglasnik

Na mreži

Trenutno korisnika/ca: / i 5 gostiju.